• Édesség evés után enyhe szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. Olyan panaszom lenne hogy édesség evés után enyhe szédülés lép fel. Tudni kell hogy szeptember oktober november ben depresszios voltam.ezidő alattt lefogytam 25 kg ot.kaptam enyhe gyogyszereket de nem szedtem őket.februárban voltam egy termál fürdőben ahol 20 30 perc fürdőzés helyett 2 orát voltam bent.a kijövetel után a tusoloban elájultam egy percre kb majd kaptam egy kockacukrot és jol lettem(kiszivott az erős víz másokkal is előfordult már a fürdőben.) KB 2 hete vettem észre magamon hogy evés után enyhe szédülés tört rám.pár 10 15 perc alatt elmulikt.ez a jelenség nem állando.vércukromat megmérték étkezés után mikor már nem szédültem.5,3 volt az érték.Van hogy megeszek egy csokit vagy cukormentes üdítőt (nestea)és rámtör ez az enyhe szédülés de nem vagyok gyenge csak a tarkom mintha nyomna kicsitMásik tünet hogy pár nappal ezelőtt nem tudtam nézni a tv-t mert a mozgó képre nem bírtam ránézni.Valamint az egér scroll görgette szöveget sem birtam nézni a sz gépen.A szemem fejem belefájdult .ez a tunet sem gyakori.például a most gépelt szöveghez a betű keresésbe is bele szédül a fejem kicsit a gyorsabb szem mozgatásba.Szeretnék valamilyen véleményt kérni.Diagnozist gondolom csak kivizsgálás után lehet kapni.Előre is köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező! Érdemes lenne laboratóriumi körülmények között vércukorvizsgálatot és vércukor terheléses vizsgálatot végeztetnie.Panaszainak hátterében vérnyomás eltérés is állhat. Senkinek sem ajánlott meleg gyógyfürdőben 2 órán át tartózkodnia, mert tulzottan igénybe veszi a keringést.Ha a számítógép monitorja nem megfelelő magasságban van, okozhat panaszokat. Diagnozist csak kivizsgálás után kaphat.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. március 14., 22:36; Megválaszolva: 2011. március 17., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...