• Tünetek oka ismeretlen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb 1 éve erős szívdobogás érzéssel kerültem ügyeletre. Ekg negatív volt, vérnyomás rendben a pulzus egy kicsit magas 95. Akut teendő nem volt. Mivel egyész nap fennállt ez az erős, gyors szívdobogás, esetenként pánikrohamokkal, újból ekg, labor, pajzsmirigyre is-mind negatív lett. Béta blokkolót kaptam, ami rendben tartotta a pulzust. Gyógyszer abbahagyása után ismét egész nap fennálló szívdobogás jelentkezett. Kb fél éve szememmel van probléma: olyan, mintha mindig erős fénybe néznék, látom a tárgyak utóképét, főleg zárt térben. Külső fény felé nézve mintha remegne a kép (sok apró pont nagyon picit elmozdul), emellett fülzúgás, amit éjszakánként érzek, valamint állandó bizonytalanság érzés, éjszakai karzsibbadás, esetenként lábgyengeség, bizonyos szögben behajlítva a lábat, kezet, remegést érzek, valamint gyengeséget, hideg lábak. A gyógyszer abbahagyása után ismét egész nap fennálló szívdobogás jelentkezett. Újabb kivizsgálás: labor, nyaki uh, szemészet, angiológia,neurológia (mri) , minden negatív, az angiológián találtak egyedül valamit: TOS próba mko.pos a karok 90 fokos felemelésekor. Azt mondták gyógytornát szoktak erre javasolni. 30 éves leszek, tényleg előfordulhat reumatológiai probléma? Az orvosok azt mondják, nem tudják mi a bajom, minden tünetem mögött pszihés dolgok állnak? A szemem miatt nem tudják biztosra mondani. Milyen vizsgálat kellene még, hogy bizonyos legyen, ez mind idegi alapon van. Várom válaszukat, köszönettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező ! A karzsibbadás hátterében TOS fennállhat, gyógytornával panasza javítható. A szapora szívverésre alkalmazott gyógyszer folyamatosan szedhető, abbahagyni csak az adag fokozatos csökkentésével javasolt.Az említett vizsgálatokkal sulyos eltéréseket valószínűleg kizárták. A leírtak alapján pszihés eredet nem zárható ki,ennek gyógyszeres kezelése szóba jön . Ha tünetei ettől csökkennek, akkor túlzott pszihés terhelés okozta panaszait.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. március 13., 11:37; Megválaszolva: 2011. március 15., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: