• Tünetek oka ismeretlen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb 1 éve erős szívdobogás érzéssel kerültem ügyeletre. Ekg negatív volt, vérnyomás rendben a pulzus egy kicsit magas 95. Akut teendő nem volt. Mivel egyész nap fennállt ez az erős, gyors szívdobogás, esetenként pánikrohamokkal, újból ekg, labor, pajzsmirigyre is-mind negatív lett. Béta blokkolót kaptam, ami rendben tartotta a pulzust. Gyógyszer abbahagyása után ismét egész nap fennálló szívdobogás jelentkezett. Kb fél éve szememmel van probléma: olyan, mintha mindig erős fénybe néznék, látom a tárgyak utóképét, főleg zárt térben. Külső fény felé nézve mintha remegne a kép (sok apró pont nagyon picit elmozdul), emellett fülzúgás, amit éjszakánként érzek, valamint állandó bizonytalanság érzés, éjszakai karzsibbadás, esetenként lábgyengeség, bizonyos szögben behajlítva a lábat, kezet, remegést érzek, valamint gyengeséget, hideg lábak. A gyógyszer abbahagyása után ismét egész nap fennálló szívdobogás jelentkezett. Újabb kivizsgálás: labor, nyaki uh, szemészet, angiológia,neurológia (mri) , minden negatív, az angiológián találtak egyedül valamit: TOS próba mko.pos a karok 90 fokos felemelésekor. Azt mondták gyógytornát szoktak erre javasolni. 30 éves leszek, tényleg előfordulhat reumatológiai probléma? Az orvosok azt mondják, nem tudják mi a bajom, minden tünetem mögött pszihés dolgok állnak? A szemem miatt nem tudják biztosra mondani. Milyen vizsgálat kellene még, hogy bizonyos legyen, ez mind idegi alapon van. Várom válaszukat, köszönettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező ! A karzsibbadás hátterében TOS fennállhat, gyógytornával panasza javítható. A szapora szívverésre alkalmazott gyógyszer folyamatosan szedhető, abbahagyni csak az adag fokozatos csökkentésével javasolt.Az említett vizsgálatokkal sulyos eltéréseket valószínűleg kizárták. A leírtak alapján pszihés eredet nem zárható ki,ennek gyógyszeres kezelése szóba jön . Ha tünetei ettől csökkennek, akkor túlzott pszihés terhelés okozta panaszait.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. március 13., 11:37; Megválaszolva: 2011. március 15., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...