• Berepedés az ujjvégeken

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Évek óta "kínlódok" egy kellemetlen és fájdalmas tünettel és egyesek szerint hihetetlen tünettel. Általában ősztől tavaszig, mindkét kezemen, ugyanazon három ujjnál, gyakorlatilag azonos helyeken mély berepedések keletkeznek, mintha megvágtam volna a kezem. Ezek el-el múlnak, aztán megint jelentkeznek. Az érzékenység miatt nagyon rossz a fogás, pl. egy tűt alig tudok ilyenkor felvenni. Kaptam már kenőcsöket, de gyakorlatilag nem segít, legfeljebb puhábban tartja. Kezdek képzelődni, de állítom, hogy esetleg időjárás (téli idő) ill. front függő a jelenség. Ha egy hidegfront közeledik, megjelennek egy vagy több helyen is a repedések. Most nyugodtabb az idő, kezdenek begyógyulni, ami a mellékelt képen talán látható is. A kérdésem, milyen szakterülethez tartozhat e baj, hova forduljak? A választ előre is köszönöm. Szegedi Géza

        Dr. Bodnár Edina válasza a repedt bőr témában

        Allergológiai jellegű problémája van. Kenje steroid kenőccsel és forduljon bőrgyógyászati allergológia szakrendelésre a kiváltó ok kivizsgálása miatt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2011. március 12., 09:06; Megválaszolva: 2011. március 20., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...