• BNO kódok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        10ho v.. i10ho kod mit jelent? vargazoltan99@citromail.hu 70 222 5092

        Dr. Csuth Ágnes válasza a bno kód témában

        Kedves Kérdező! Az I10H0 elsődleges magas vérnyomást jelent.Több betű is szerepelhet azonban a 10H0 kódrészlet előtt, ezek mind más és más betegséget jelölnek.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. március 12., 08:40; Megválaszolva: 2011. március 15., 11:38

        Tudjon meg többet: bno kód
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Egy sporttevékenység végzése utáni térdsérüléssel összefüggésben, mely gyulladást és pseudo-blockot is okozott küldtek el vérvételre. A vizsgálaton, egy hónappal a sérülés után az alábbi értékeket...
        Tisztelt Doktor Úr! 2 hete voltam Hasi Ct-n,nem múló hasi fájdalmak miatt, 2 napja jött meg az eredmény, de csak december 9.ére kaptam időpontot,hogy visszamenjek vele az orvosomhoz.A kérdésem az lenne, hogy lefordítaná nekem a leletemet, mert...
        Tisztelt doktornő! Unokam már kb. egy hónapja köhög hurutosan, terheléskor jobban de nem fullad.Különböző köptetőket és antibiotikumot is kapott,de még mindig nem akar elmulni.Érdemes adni még a kanalas gyógyszereket,vagy mit javasol?
        Tisztelt Doktor úr! 48 éves vagyok. Júliusban volt utoljára menzeszem. A klimax tünetein tapasztaltam magamon erősen: hőhullámok, hangulatváltozás, a libidó nagyfokú csökkenése. A klimax rendelésen miután alaposan kivizsgáltak (dexa,...
        Tisztelt Címzett! 2014 Október 3.-án emésztőszervi belső vérzéssel szállítottak a Budapesti Szent Imre kórházba. Ott előzetes vizsgálatok elvégzése után megműtöttek, aminek során eltávolították a vérző részt. 2014 Október 14.-én...
        Dr. Szanyi Andrea! Azt szeretném kérdezni,hogy a bal oldali bordámnálmeg van puffadva és néha szur egyszer azt mondta az orvos hogy biztos a belek nyomják néha és azért de nem értem hogy ott minek puffadtam mint a másik oldalon,nem tudom mit...
        Tisztelt Doktor úr! Egy hete késik a menstruációm, ciklusom 28 napos. 3 napja végeztem két pozitív tesztet. Ma voltam hasi ultrahangon ahol sajnos ambuláns lapon kívül nem sok tájékoztatást kaptam. A lapon ez állt: Az uterus hossza 80 mm....
        Tisztelt Doktor úr! A problémám a következő lenne, elmaradt a menstruációm. Kiszámolta, 10.-én kellett volna megjönnie, 4.-én volt egy kis "vérzésem" (sötétbarna színe volt, és alvadt vér is jött ki egy nagyon minimális), ez tartott 3...
        Tisztelt Doktorúr! Negyedik napja időszakosan megjelenő (naponta egy-két alkalommal, kis mennyiségben, néha csak a wc papíron látható), pecsételő, rózsaszínes, nyálkás folyást érzékelek. Nagyon enyhe alhasi fájdalmaim vannak, szintén...
        Második babámat megszültem természetes úton gátmetszés nélkül ,sajnos nem szoptatok , körülbelül szülés után 8 héten jött meg a menstruációm ,és pont a menstruációm vége fele rám tört bal oldalt alul mintha far csontomnál lenne egy...
        Kedves Doktor Úr! Én egy 22 éves lány vagyok és egy olyan kérdésem lenne, hogy kb. 1 hónapja megszakításos módzserrel védkeztünk a barátommal (nem szedek fogamzásgátlót). Azóta megjött a menstruációm semmi normálistól eltérőt nem...
        Tisztelt Szakértő! Van már 3 gyermekem, elköttetni nem akarom magamat. Két receptet kaptam: Goldlily illetve Miréna. Nem tudom melyik legyen. Az áraikkal tisztában vagyok. A tapasztalat alapján a Goldlilyvel sok a probléma? Válaszát...
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány hete gyomorpanaszokkal fordultam orvoshoz, aki gyomortükrözésre küldött. Mivel a tükrözés során semmi eltérés nem látszódott CT vizsgálatot kértek. Ennek értelmezéséhez kérnék Öntől segítséget. Nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Barátnőm 2-3 éve szedett egy fogamzásgátló tablettát és mellette teherbe esett,állítólag azért mert már megszokta a gyógyszert a szervezete rendszertelenül jött meg neki stb.. Abortuszon túlesett azóta újra szed egy...
        Páromnak (37 éves ffi) ápr. óta gyomor panaszai vannak amik a gyomorszáji fájdalom és gyomorémelygés, amelyek vízszintes helyzetben fokozódnak bal/jobb oldali fekvéskor is. Már többféle gyógyszert is kapott amik időrendben a következők:...
        Tisztelt Doktor úr! Másfél éve bélgyulladást diagnosztizáltak nálam. (gyakori székletűrítés, görcsös fájdalom, véres széklet.) Azóta biológiai terápiában részesülök illetve mellette Medrolt is kaptam. Sajnos a vérzés hol elmúlík,...
        Tisztelt Doktornő! A kérdésem az, hogy érdemes-e felkeresnem egy területileg illetékes haematológia szakrendelést az alábbi vérképek és tünetek alapján:(hemakromatózis?) 32 éves ffi vagyok. 2012 óta hasi panszok: puffadás, korai teltség...
        Kedves Doktor Úr! Az orvosom Fluconazole (150 mg) gyógyszert írt fel a mai nap. Szeretném megkérdezni, hogy ez a gyógyszer mennyire befolyásolja a fogamzásgátló hatását? Másfél éve szedek Yasminellét. Az antibiotikumot reggel veszem be, a...
        Röviden:Szept.22.-n volt térdprotézis beültetésem.A térdem azóta csak 90 fokig hajlik,hiába a gyógytorna.Kimondhatatlanul fája térdem.Ez természetes? Köszönöm válaszát,üdvözlettel:Farkas Gyuláné 2014.11.14.
        Tisztelt Doktor Úr! 5 hete szültem császármetszéssel, sajnos a baba meghalt 1 naposan. A terhesség alatt és előtte is rendben volt vérnyomásom, a szülés óta viszont folyamatosan magas. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e ez összefüggésben...