• Szérum kreatin kináz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! A segítségét szeretném kérni a labor eredményem értelmezésében mivel a serum kreatin kináz értékem magas és ez komoly aggodalommal tölt el. 3 éve diagnosztizáltak nálam magas vérnyomást majd rá pár hónapra PM túlműködést.Ezekre az alábbi gyógyszereket szedem: reggel 1 Diovan HCT 80/12,5 ,Metothyrin 1*1 Talliton 6,25 1*1 Tenox 10 mg 1*1..kb 6 havonta megyek pm kontrollra illetve évente kardiológiai kontrollra a pm tulműködés miatt.Van egy kb. 14 mm-es epe kövem aminek eltávolítása a pm tulműködés megszünte után majd még műtéti beavatkozásra vár. A jelenlegi labor eredményem a fentiek tükrében egy fizikai munkával töltött éjszakás műszak után: SE Nátrium:136 ,SE Kálium:4,3 ,Serum Cholesterin:3,8 ,Serum HDL Cholesterin:1,5, Serum Triglycerid:1,31 ,SGOT:37,SGPT:57,Alkalikus foszfatáz::142?Serum kreatin kináz:248,Serum gamma GT:11 Serum glucose:5,9 ,Serun karbamid nitrogen:7,3 Serum kreatinin:78,1, CRP:15,55 , Serum bilirubin: kisebb mint 17,Serum vas:18,6 ,Neuthropil:43,2% Lymphocyta:44,6% Süllyedés:16 Tisztelettel kérem,hogy segítsen a fenti értékek értelmezésében mivel pár adatot eléggé aggasztónak találok. Tisztelettel:Pethő Ferenc

        Dr. Szanyi Andrea válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! A kreatinin kináznak két típusa ismeretes, az egyik a szívizomban, a másik a vázizomzatban található. A magas kreatinin kináz érték az Ön esetében a fizikai munka következtében a fokozott izommunkának köszönhatő. Érdemes lenne a vizsgálatot megismételni néhány napos pihenést követően . Az alkalikus foszfatáz eredmény határérték közeli, mivel a többi májfunkciós értéke normális, nem kell tulzott fontosságot tulajdonítani ennek.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. március 11., 15:34; Megválaszolva: 2011. március 15., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: