• Szérum kreatin kináz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! A segítségét szeretném kérni a labor eredményem értelmezésében mivel a serum kreatin kináz értékem magas és ez komoly aggodalommal tölt el. 3 éve diagnosztizáltak nálam magas vérnyomást majd rá pár hónapra PM túlműködést.Ezekre az alábbi gyógyszereket szedem: reggel 1 Diovan HCT 80/12,5 ,Metothyrin 1*1 Talliton 6,25 1*1 Tenox 10 mg 1*1..kb 6 havonta megyek pm kontrollra illetve évente kardiológiai kontrollra a pm tulműködés miatt.Van egy kb. 14 mm-es epe kövem aminek eltávolítása a pm tulműködés megszünte után majd még műtéti beavatkozásra vár. A jelenlegi labor eredményem a fentiek tükrében egy fizikai munkával töltött éjszakás műszak után: SE Nátrium:136 ,SE Kálium:4,3 ,Serum Cholesterin:3,8 ,Serum HDL Cholesterin:1,5, Serum Triglycerid:1,31 ,SGOT:37,SGPT:57,Alkalikus foszfatáz::142?Serum kreatin kináz:248,Serum gamma GT:11 Serum glucose:5,9 ,Serun karbamid nitrogen:7,3 Serum kreatinin:78,1, CRP:15,55 , Serum bilirubin: kisebb mint 17,Serum vas:18,6 ,Neuthropil:43,2% Lymphocyta:44,6% Süllyedés:16 Tisztelettel kérem,hogy segítsen a fenti értékek értelmezésében mivel pár adatot eléggé aggasztónak találok. Tisztelettel:Pethő Ferenc

        Dr. Szanyi Andrea válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! A kreatinin kináznak két típusa ismeretes, az egyik a szívizomban, a másik a vázizomzatban található. A magas kreatinin kináz érték az Ön esetében a fizikai munka következtében a fokozott izommunkának köszönhatő. Érdemes lenne a vizsgálatot megismételni néhány napos pihenést követően . Az alkalikus foszfatáz eredmény határérték közeli, mivel a többi májfunkciós értéke normális, nem kell tulzott fontosságot tulajdonítani ennek.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. március 11., 15:34; Megválaszolva: 2011. március 15., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktornő, Érdeklődni szeretnék, hogy az új munkahelyén szükséges-e bejelentkezni előre, az augusztus 30-i rendelésére szeretnék elmenni kontrollra. Köszönettel:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...