• Sötét karikák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr A szemeim körül állandó sötét karikák vannak, amik elég széles és mély kiterjedésüek. Régebben csak néha feketedett be a szemem körül, de ma már állandó. A faluban azt hiszik, hogy beteg vagyok, akivel találkozom mindenki aggódik értem. Ténylegesen ilyesztő, mert olyan, mintha monoklim lenne. Szemüveget hordok, ezzel probálom takarni, de amikor leveszem úgy nézek ki, mintha az utolsó napjaimat tölteném. Nekem is kellemetlen és szégyenlem is. Mi lehet az oka, merre kezdejm a vizsgálatokat. Háziorvosomnak mutattam, aki azt mondta, hogy vegyem tudomásul öregszem, de 33 évesen így?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a karikás szem témában

        Kedves Kérdező! Érdemes lenne laborvizsgálatra mennie, melyben vérképet, vas szintet, vesefunkciót vizsgálják . Az említett fekete karikáknak lehet vashiányos vérszegénység, vesebetegség, alváshiány, esetleg allergia is az oka.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. március 08., 15:22; Megválaszolva: 2011. március 09., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: