• Lehet -e kutyát tartani, ahol kisbaba születése várható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fiaméknál hamarosan kisbaba születik, most 5 hónapos terhes a menyem. Van egy keverék, kistestű kutyájuk, amit kb. 2 éve találtak. Nagyon megszerették, nagyon el is kényeztetik. Úgy nevelik, úgy szólitják, hogy "kislányom". Állandóan kézben van, és a menyem állandóan puszilgatja. Azt mondtam Nekik, hogy a kutyus egy aranyos kis állad, de nem gyerek. Szinte kikérték maguknak, hogy az nem állat, családtag, a "kislányuk". Ez engem nagyon zavar. A kutyus mióta terhes a menyem, nem enged a közelébe senkit, félti, ugat. Attól félek, hogyha megszületik a kisbaba, arra is féltékeny lesz. Attól félek, hogy bántani fogja a picit. Attól is tartok, hogy ez a nagy kutyaszeretet, a kutya kézben tartása, puszilgatása, melyet a menyem csinál, már most nem tesz jót a születendő babának. Talán cseppfertőzéssel elkap valamilyen betegséget a pici. Kérem szíves válaszát, tanácsát, véleményét. Köszönettel:

        Dr. Balogh Andrea válasza a kutyatartás, újszülött témában

        Kedves aggódó Nagymama! Bizony jók a meglátásai. Egy kutyának akkor van helye egy családban ha kutyaként kezelik és nem emberként. A kutyát oltatni kell, gondozni és nem puszilgatni. A kisbaba sok energiát ki fog venni az édesanyából és bizony közel sem lesz annyi energiája a kutyára mint most. Ezt egy elkapatott kutya rossz néven veheti és bizony rosszra vezethet ez a helyzet, sajnos a vészcsengő szól!! Jól tudom mit írok, mert gyakorló kutyatartó vagyok kislányomat akkor szültem mikor a kutyánk 8 éves volt, de sose volt semmi gond, mert a kutya kutyaként volt kezelve, imádtuk, szerettük,jártunk vele kutyaiskolába és tudta a helyét, a feladatát. És a kislányom legjobb barátja lett vigyázott rá. A kutyáknál pedig első a mozgás, utána a fegyelmezés és utoljára a szeretet. Ebben a sorrendben. Azt javaslom mondja meg menyének a félelmeit és nagyon javaslom nézzék meg Cesar Millan A csodálatos kutyadoki című műsorát mely pont ilyen esetekről szól a National Geographic-on van, könyve is megjelent ugyanilyen címmel. Remélem tud hatni a családra esetleg ha a fiával beszél hátha Ő tudna hatni a menyére. Nyugodtan mutassa meg az Önnek írt levelemet. És bizony a puszilgatással az anyuka betegséget is elkaphat ami pedig a babát súlyosan veszélyeztetheti. Kívánok nagyon sok szerencsét Önnek és a leendő kisbabának és az egész családnak. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2011. március 07., 16:19; Megválaszolva: 2011. március 08., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...