• Lehet -e kutyát tartani, ahol kisbaba születése várható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fiaméknál hamarosan kisbaba születik, most 5 hónapos terhes a menyem. Van egy keverék, kistestű kutyájuk, amit kb. 2 éve találtak. Nagyon megszerették, nagyon el is kényeztetik. Úgy nevelik, úgy szólitják, hogy "kislányom". Állandóan kézben van, és a menyem állandóan puszilgatja. Azt mondtam Nekik, hogy a kutyus egy aranyos kis állad, de nem gyerek. Szinte kikérték maguknak, hogy az nem állat, családtag, a "kislányuk". Ez engem nagyon zavar. A kutyus mióta terhes a menyem, nem enged a közelébe senkit, félti, ugat. Attól félek, hogyha megszületik a kisbaba, arra is féltékeny lesz. Attól félek, hogy bántani fogja a picit. Attól is tartok, hogy ez a nagy kutyaszeretet, a kutya kézben tartása, puszilgatása, melyet a menyem csinál, már most nem tesz jót a születendő babának. Talán cseppfertőzéssel elkap valamilyen betegséget a pici. Kérem szíves válaszát, tanácsát, véleményét. Köszönettel:

        Dr. Balogh Andrea válasza a kutyatartás, újszülött témában

        Kedves aggódó Nagymama! Bizony jók a meglátásai. Egy kutyának akkor van helye egy családban ha kutyaként kezelik és nem emberként. A kutyát oltatni kell, gondozni és nem puszilgatni. A kisbaba sok energiát ki fog venni az édesanyából és bizony közel sem lesz annyi energiája a kutyára mint most. Ezt egy elkapatott kutya rossz néven veheti és bizony rosszra vezethet ez a helyzet, sajnos a vészcsengő szól!! Jól tudom mit írok, mert gyakorló kutyatartó vagyok kislányomat akkor szültem mikor a kutyánk 8 éves volt, de sose volt semmi gond, mert a kutya kutyaként volt kezelve, imádtuk, szerettük,jártunk vele kutyaiskolába és tudta a helyét, a feladatát. És a kislányom legjobb barátja lett vigyázott rá. A kutyáknál pedig első a mozgás, utána a fegyelmezés és utoljára a szeretet. Ebben a sorrendben. Azt javaslom mondja meg menyének a félelmeit és nagyon javaslom nézzék meg Cesar Millan A csodálatos kutyadoki című műsorát mely pont ilyen esetekről szól a National Geographic-on van, könyve is megjelent ugyanilyen címmel. Remélem tud hatni a családra esetleg ha a fiával beszél hátha Ő tudna hatni a menyére. Nyugodtan mutassa meg az Önnek írt levelemet. És bizony a puszilgatással az anyuka betegséget is elkaphat ami pedig a babát súlyosan veszélyeztetheti. Kívánok nagyon sok szerencsét Önnek és a leendő kisbabának és az egész családnak. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. március 07., 16:19; Megválaszolva: 2011. március 08., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: