• Viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Néhány hetet írtam hogy nagyon viszket a bőröm szinte mindig éjszaka, köszönöm a gyors választ. Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy általános vérvizsgálat volt, ahol semmi eltérés, viszont allergiateszt kimutatta (vérvizsgálatból) hogy a poratkára 4-es értéket mutatott, így valószínűleg az az oka az éjszakai viszketésnek (elég poros kárpitozott ágyon alszunk) azóta kitisztítottuk alaposan, és valamivel jobb. Az ételallergiámmal kapcsolatban írta hogy a lisztérzékenység miatt a bélrendszeren átjuthatnak dolgok, a kérdésem hogy javulhat ez még? 2 éve tartom a diétát, de teljesen valóban nem tökéletes, bár sokkal jobb, és mit tehetek ezért a diéta tartásán kívül? Egyenlőre kerülök minden nyers zöldséget és gyümölcsöt, és szinte párolva is alig merek fogyasztani, mert még szoptatok, és gyógyszert sem igazán merek szedni. Egyik nap megpróbáltam nagyon kis mennyiségű párolt lila káposztát, és ebéd után a mellkasomon csalánkiütés jelentkezett, és a nyelvem hegyén mintha megduzzadtak volna az ízlelőbimbók. Calciumot ittam, és fél óra múlva megszűnt. Lehet ilyen tünet a káposztától? Kerüljem a többi káposztafélét is? Az orvos azt javasolta óvatosan azért próbálkozzak, de ilyen tünet még eddig sosem volt ételtől, és mindig félek hogy valami súlyos lesz,esetleg anaphilaxiás reakció, és így nem merek kísérletezni. Gyakori az olyan súlyos tünet?Esetleg megpróbálhatom még egyszer a káposztát mert nem vagyok teljesen biztos benne, hogy az volt az oka, mert régebben nem tapasztaltam ilyent, esetleg kiütést a szám körül. Köszönöm a válaszát és a türelmét! Üdvözlettel:Dóra

        WEBBeteg Szakértő válasza a témában

        Kedves Dóra! Kérem, az előzményeket is csatolja.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2011. március 06., 21:12; Megválaszolva: 2011. március 07., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...