• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Belgyógyász Doktornő! Decemberben kezdődött a betegségem. Nagyon fájt a torkom, rekedt voltam, fájt,ahogy köhögtem.Az orvos köptetőt adott antibiotikumot nem kaptam. Január elején már gyengének éreztem magam, de 12-e óta, erőm alig van. Azzal kezdődött, hogy nagyon gyenge lettem, de annyira, hogy még enni sem volt erőm napokat, inkább folyadékott ittam. Alig volt erőm még a WC-re is elmenni. Csak a pihenés volt semmi más.De ha mozogtam, akkor úgy éreztem fekve is elájulok. Mindenki mást mondott, a természetgyógyász szerint, a vírus ráment a szívizmomra, fekete dió, vitamin, nagyon sok pihenés. A belgyógyász szerint idegi kimerültség, a decemberben kezdődött betegség nem függ össze vele. A belgyógyász megvizsgált, azt mondta, idegi kimerültség, írt szívritmuszabályzót, de attól még rosszabbul lettem,s a 120-as vérnyomásom teljesen levitte. A gyógyszert elhagytuk, de azóta sem vagyok jól. Most március van, január óta annyit javultam, hogy néha tudok valamit főzni, ellátom magam, de többet kell pihennem ,mint amennyit fent vagyok. Munkám már nincs, nem vagyok, se feleség, se anya végtelenül el vagyok keseredve. A labor sem mutatott ki csak egy kis vas hiányt, de akkor mi a bajom. Sokszor olyan gyenge a lábam, a kezem, elszédülök, majd kiesik a szívem, csak pihenni, akkor megvagyok. Mit tegyek, hova menjek? Frontin 0.25, xyzal, controlac20 ezeket szedem. Az idegi kimerültség vezethet idáig?? Mit tegyek! A szívemnél még találtak szívbillentyű lazaságot is, ez is befolyásolhat.Kérem segítsen!!! Tisztelettel Anikó!!!!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Anikó! A kezdeti panaszai, tünetei fertőzésre utalnak, és előfordulhat, hogy a pajzsmirigy funkció nem megfelelő. Ha a szívizom gyulladást kizárták, akkor ebbe az irányba lenne célszerű menni első körben. Ha az megfelelően működik, akkor is tovább kellene vizsgálni az immunrendszert, nem indított-e be valamilyen szisztémás legyengítő betegséget egy banális vírus.Javaslom, ezt bízza egy kiváló immunológusra.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. március 03., 11:58; Megválaszolva: 2011. március 07., 22:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...