• Röntgenvizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Úr! 2009 ben gyomodaganattal műtöttek , eltávolitották a teljes gyomrot, lépet, hasnyálmirigy, epe vakbél.mütét volt. Azóta az állapotom kielégitőnek mondható minden eredményem negatív. Tegnap voltam kontrolvizsgálaton és a röngen vizsgálat eredményemben az alábbi kifejezést nem értem. Ez még nem volt a leletemen soha. Idézem" A bal oldalon a rekeszkupola medialis fele kissé elmosodott. Kisfokú emphysema. A szív vetületében paravertebralisan sávszerű meszesárnyék látszik, mely spondylohytosisnak is megfelel. Kérdésem mit takar nak a kifijezések. A fent leírt műtétem után én már mindent megelőzés cáéljából kiszeretnék vizsgáltatni. Most mit csináljak, mert az orvosom azt mondta ez negatív lelet. Várom válaszukat. Tisztelettel. Veres Jánosné

        Dr. Boros Miklós válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt eltérések a tüdő kisfokú tágulata és a gerinc melletti kóros meszesedés. Egyik sem fogja befolyásolni életkilátásait és nem igényel teendőt. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket. Járjon rendszeresen ellenőrzésre és végezzen gyógytornát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 03., 07:41; Megválaszolva: 2011. március 07., 12:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Az afta a szájüregben lévő fájdalmas, fehér tetejű fekély.(x)
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó