• Nyirokmirigy duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A hónaljamban, mellem szélén, a tarkómon és a hajas fejbőrömön megduzzadt néhány nyirokmirigy. 4 napja jelentkeztek ezek a tünetek. Közérzetemen semmi változás, teljesen jól érzem magamat. Mi lehet az oka, hogy ilyen sok, egymástól független helyen megjelentek? Várhatok még egy kicsit, hátha elmúlik vagy menjek orvoshoz mindenképpen? A választ előre is köszönöm

        Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Ha szokatlan nyirokcsomóduzzanatot észlel, javasolt orvosi szakvizsgálat (fiziális vizsgálat, szükség esetén vérvétel, vérkenet elemzés, képalkotó/UH vizsgálat). Panaszainak hátterében állhat szörtüsző gyulladás vagy generelizált fertőzés. (Gondolja át találkozott-e valamilyen állattal, érte-e valamilyen sérülés, a nyirokcsomóduzzanat mellett van-e egyéb tünete?!)


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. március 02., 21:58; Megválaszolva: 2011. március 04., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: