• Labor eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérem szíveskedjen véleményt mondani az alábbi laboreredményemről. Nátrium 144 Kálium4,21 Klorid 111 Glucose 5,2 Carbamid 2,9 Hugysav 213 Bilirubin 21,5 ASAT (GOT) 18 ALAT (GPT) 21 Szérum Alk.Foszfatáz 181 Laktátdehidrogenáz 324 gamma-GT 14 Kreatinin 57 Koleszterin 4,98 Triglicerid 0,79 WBC-Fvs 5,38 NEU 1,77 * NEU% 32,8 * LYM 2,78 LYM% 51,7 * MONO 0,35 MONO% 6,5 EOS 0,44 EOS% 8,2 * BASO 0,04 BASO% 0,8 RBC-VVT 4,88 HGB 147 HCT 0,439 MCV 90 MCH 30,1 MCHC 335 PLT-THR 207 MPV 10,3 Csupán négy adat lett eltérő a referencia tartományhoz képest, de szeretném tudni, hogy mi okozhatja ezeket az eltéréseket. Köszönettel.

        Dr. Molnár Anna válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! Az Ön laborértékeiből egyedül a fehérvérsejtek egyik típusána, az úgynevezett "eozinofil granulocyta"-knak (Eos:8,2%) a mérsékelten emelkedett aránya emelendő ki. Ez leggyakrabban fennálló allergiás megbetegedésre, esetleg bélfertőzésre(pl.: féreg) utalhat. Egyebekben az Ön értékei eltérés nélküliek.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. március 01., 11:49; Megválaszolva: 2011. március 04., 21:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: