• Labor eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérem szíveskedjen véleményt mondani az alábbi laboreredményemről. Nátrium 144 Kálium4,21 Klorid 111 Glucose 5,2 Carbamid 2,9 Hugysav 213 Bilirubin 21,5 ASAT (GOT) 18 ALAT (GPT) 21 Szérum Alk.Foszfatáz 181 Laktátdehidrogenáz 324 gamma-GT 14 Kreatinin 57 Koleszterin 4,98 Triglicerid 0,79 WBC-Fvs 5,38 NEU 1,77 * NEU% 32,8 * LYM 2,78 LYM% 51,7 * MONO 0,35 MONO% 6,5 EOS 0,44 EOS% 8,2 * BASO 0,04 BASO% 0,8 RBC-VVT 4,88 HGB 147 HCT 0,439 MCV 90 MCH 30,1 MCHC 335 PLT-THR 207 MPV 10,3 Csupán négy adat lett eltérő a referencia tartományhoz képest, de szeretném tudni, hogy mi okozhatja ezeket az eltéréseket. Köszönettel.

        Dr. Molnár Anna válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! Az Ön laborértékeiből egyedül a fehérvérsejtek egyik típusána, az úgynevezett "eozinofil granulocyta"-knak (Eos:8,2%) a mérsékelten emelkedett aránya emelendő ki. Ez leggyakrabban fennálló allergiás megbetegedésre, esetleg bélfertőzésre(pl.: féreg) utalhat. Egyebekben az Ön értékei eltérés nélküliek.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. március 01., 11:49; Megválaszolva: 2011. március 04., 21:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...