• Választott vér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebDoktor! Első gyermekem születése előtt véradó voltam. 2009.06.03-án megszületett kisfiam és a szülés után kaptam 2 egység vérplazmát. Második terhességemnél már az első ellenanyagszűrés pozitív volt. Ellenanyag: pozitív. Direct Coombs: negatív. Vércsoportom és a férjemé is A Rh pozitív. A további vizsgálatok nálam: antigének:C+E-c+e+K-Fya-Fyb+ antitestek: anti-E, anti-Fya Férjemnél: ellenanyag: negatív antigének:C-E+c+e-K+Fya+Fyb+ A terhesség alatt nem változott az eredmény. Szülés után (2010.12.22). Fiamtól és tőlem is vettek vért. Nálam az eredmény ugyan az volt mint szülés előtt. Kisfiam vércsoportja 0Rh pozitív. ellenanyag: pozitív, Direkt Coombs: pozitív antigének: C+ E+ c+ e+ K+ Fya+ Fyb+ antitestek:anyai anti-Fya anyai anti-E 4 hónapig csak választott vért kaphatunk. Kérdésem lenne, hogy ez mitől alakult így? Mit kell tennünk ezután? Meddig állhat fenn ez az állapot? Lehet valami probléma a következő terhességnél? Tisztelettel

        WEBBeteg Szakértő válasza a vércsoport témában

        Tisztelt Kérdező! Vérplazma adásától nem alakulhat ki vörösvértest elleni ellenanyag, inkább vörösvértest koncentrátumot kaphatott. Az Ön antitest pozitivitása nem fog változni, a gyermekében még az anyai ellenanyagok keringenek. A gyermeket később ellenőrízni kell. Önnek minden további terhesség során a gondozás indokolt. Semmit nem kell tenniük, csak mindenhol jelezni az ellenanyag pozitivitást.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2011. február 24., 21:55; Megválaszolva: 2011. március 07., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...