• Választott vér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebDoktor! Első gyermekem születése előtt véradó voltam. 2009.06.03-án megszületett kisfiam és a szülés után kaptam 2 egység vérplazmát. Második terhességemnél már az első ellenanyagszűrés pozitív volt. Ellenanyag: pozitív. Direct Coombs: negatív. Vércsoportom és a férjemé is A Rh pozitív. A további vizsgálatok nálam: antigének:C+E-c+e+K-Fya-Fyb+ antitestek: anti-E, anti-Fya Férjemnél: ellenanyag: negatív antigének:C-E+c+e-K+Fya+Fyb+ A terhesség alatt nem változott az eredmény. Szülés után (2010.12.22). Fiamtól és tőlem is vettek vért. Nálam az eredmény ugyan az volt mint szülés előtt. Kisfiam vércsoportja 0Rh pozitív. ellenanyag: pozitív, Direkt Coombs: pozitív antigének: C+ E+ c+ e+ K+ Fya+ Fyb+ antitestek:anyai anti-Fya anyai anti-E 4 hónapig csak választott vért kaphatunk. Kérdésem lenne, hogy ez mitől alakult így? Mit kell tennünk ezután? Meddig állhat fenn ez az állapot? Lehet valami probléma a következő terhességnél? Tisztelettel

        WEBBeteg Szakértő válasza a vércsoport témában

        Tisztelt Kérdező! Vérplazma adásától nem alakulhat ki vörösvértest elleni ellenanyag, inkább vörösvértest koncentrátumot kaphatott. Az Ön antitest pozitivitása nem fog változni, a gyermekében még az anyai ellenanyagok keringenek. A gyermeket később ellenőrízni kell. Önnek minden további terhesség során a gondozás indokolt. Semmit nem kell tenniük, csak mindenhol jelezni az ellenanyag pozitivitást.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2011. február 24., 21:55; Megválaszolva: 2011. március 07., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: