• Jobb oldali fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves webdoktor! már mindenféle orvosnál voltam a problémámmal, és senki nem tudott érdemlegesen segíteni. Az egész úgy kezdődött, hogy a jobb bordaívem alatt a hasam elkezdett egyik napról a másikra fájni. nem élesen, csak ilyen furcsa érzés, a jobb lábszáram pedig zsibbadni. Ez már vagy két éve volt. Azóta ezt szinte folyamatosan érzem, illetve egyre feljebb csúszott a zsibbadás aztán fájdalom a lábamon, most például már a combtövemnél és a térdemnél is fáj, illetve a hátam, főleg abban a sávban, ahol a hasam is. Tudom, hogy ott a máj meg az epe van, voltam is többször belgyógyásznál; ultrahang, vérvétel stb. azt mondták komolyabb baj nincs. Most viszont már az egész jobb oldalam fáj; a lában, a hasam a bordaív alatt, a hátam, a jobb karom (pl. nem bírja a karizom erősítést nagyon) azt figyeltem meg, hogy a hasamon ahol fáj, ha benyomom a lágy résznél, ilyen kattogó érzést érzek belül ...Ideggyógyásznál, reumatológusnál is voltam, ct-re is küldtek az elvileg negatív, fájdalom ambulancián is voltam, ott kaptam pár szurit a hátamba, akkor kicsit jobb lett egy ideig, aztán azt mondták inkább az életmódomon próbáljak meg változtatni; kevesebb stressz, járjak úszni stb.. De elég fiatal vagyok, sportolok (tánc, aerobic), odafigyelek a táplálkozásra elég rég óta, és egyszerűen nem értem mi lehet a baj, de már nagyon zavar ez e helyzet. Ötletem sincs, hogy hova mehetnék még, bár egyik orvos sem vizsgált ki szerintem alaposan...

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Szerintem a jobb testfélre kiterjedő diffúz fájdalom hátterében elsősorban ideggyógyászati okot kell keresni. Nem tudom, hogy esetleg valamilyen laboreltérlése volt-e, illetve készült-e koponya MR vizsgálat. Véleményem szerint keressen fel ismételten egy ideggyógyászati rendelést!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. február 22., 13:14; Megválaszolva: 2011. február 27., 16:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...