• Tüdôcsúcs daganat???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nô/úr! A következô problémával fordulnék Önhöz: 33 éves, nemdohányzó, ülômunkát végzô (szoftverfejlesztô) férfi vagyok. A panaszaim a következôek: mély lélegzetvétel hatására a bal oldalon a mellizom felsô részének magasságában, valamivel a kulcscsont alatt, mélyen, nyilalló fájdalmat érzek. Kissé fáj a vállam is, beleértve az egész vállövet és a felkaromat is. A fájdalom a váll mozgatásának hatására fokozódik, fôleg akkor, ha kissé elôre dôlök és elôre feszítem a vállamat, akkor ugyanazon a ponton felerôsödik az a nyilalló jellegû fájdalom, mint ami a mély lélegzetvételnél is jelentkezik. Emellett ami még aggasztó, hogy nagyobb tüsszentés hatására az egész vállamat és végig a karomat elönti a fájdalom, ami kb. fél-egy percig tart, utána elmúlik. Hasonló panaszaim korábban is voltak, de voltak tünetmentes idôszakok, a legutóbbi panaszos folyamat néhány hete kezdôdött. Jelenleg úgy vettem észre, hogy ezeket a tüneteket leginkább a reggeli, délelôtti órákban érzem, délutánra, estére, mintha enyhülnek, vagy megszünnének, vagy esetleg csak megszokom és nem tûnik fel annyira? Elôször valami mozgásszervi elváltozásra gondoltam (ülô munka, esetleges rossz testtartás a számítógép elôtt - bár próbálok odafigyelni rá, esetleg este "elfekszem a karom, a vállam), de aztán utánaolvastam az interneten a tüneteimnek (tudom nem kellene, mert félrevezethetik az embert) és akkor megijedtem, mert azt találtam, hogy tüdôcsúcs daganatok is ilyen tüneteket okozhatnak (mozgatásra, légzésre fokozódó vállövi fájdalom). Köhécselek is néha, föleg ilyenkor a téli idôszakban, de nem tanusítottam neki nagy jelentôséget. Nem tudom mit tegyek, merre induljak el a problémám okának felderítésében, mert nem szeretnék abba a hibába esni, hogy ha neadjisten mégis ilyen komolyabb oka lenne a panaszoknak, akkor feleslegesen húznám az idôt azzal, hogy esetleg egyik reumatológust keresem fel a másik után. Válaszát elôre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tüentek inkább mozgásszervinek tűnnek. Első lépésben sajátítson el gyógytornát és végezze minden nap. Mozogjon minnél többet. A légzéssel összefüggő panasz miatt keresse fel háziorvosát, legyen egy fizikális vizsgálat. A mellkas röntgen elvégzése is szóba jön, amivel a daganatnak a gyanúja is kizárható.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 22., 12:10; Megválaszolva: 2011. február 24., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: