• Tüdôcsúcs daganat???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nô/úr! A következô problémával fordulnék Önhöz: 33 éves, nemdohányzó, ülômunkát végzô (szoftverfejlesztô) férfi vagyok. A panaszaim a következôek: mély lélegzetvétel hatására a bal oldalon a mellizom felsô részének magasságában, valamivel a kulcscsont alatt, mélyen, nyilalló fájdalmat érzek. Kissé fáj a vállam is, beleértve az egész vállövet és a felkaromat is. A fájdalom a váll mozgatásának hatására fokozódik, fôleg akkor, ha kissé elôre dôlök és elôre feszítem a vállamat, akkor ugyanazon a ponton felerôsödik az a nyilalló jellegû fájdalom, mint ami a mély lélegzetvételnél is jelentkezik. Emellett ami még aggasztó, hogy nagyobb tüsszentés hatására az egész vállamat és végig a karomat elönti a fájdalom, ami kb. fél-egy percig tart, utána elmúlik. Hasonló panaszaim korábban is voltak, de voltak tünetmentes idôszakok, a legutóbbi panaszos folyamat néhány hete kezdôdött. Jelenleg úgy vettem észre, hogy ezeket a tüneteket leginkább a reggeli, délelôtti órákban érzem, délutánra, estére, mintha enyhülnek, vagy megszünnének, vagy esetleg csak megszokom és nem tûnik fel annyira? Elôször valami mozgásszervi elváltozásra gondoltam (ülô munka, esetleges rossz testtartás a számítógép elôtt - bár próbálok odafigyelni rá, esetleg este "elfekszem a karom, a vállam), de aztán utánaolvastam az interneten a tüneteimnek (tudom nem kellene, mert félrevezethetik az embert) és akkor megijedtem, mert azt találtam, hogy tüdôcsúcs daganatok is ilyen tüneteket okozhatnak (mozgatásra, légzésre fokozódó vállövi fájdalom). Köhécselek is néha, föleg ilyenkor a téli idôszakban, de nem tanusítottam neki nagy jelentôséget. Nem tudom mit tegyek, merre induljak el a problémám okának felderítésében, mert nem szeretnék abba a hibába esni, hogy ha neadjisten mégis ilyen komolyabb oka lenne a panaszoknak, akkor feleslegesen húznám az idôt azzal, hogy esetleg egyik reumatológust keresem fel a másik után. Válaszát elôre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tüentek inkább mozgásszervinek tűnnek. Első lépésben sajátítson el gyógytornát és végezze minden nap. Mozogjon minnél többet. A légzéssel összefüggő panasz miatt keresse fel háziorvosát, legyen egy fizikális vizsgálat. A mellkas röntgen elvégzése is szóba jön, amivel a daganatnak a gyanúja is kizárható.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 22., 12:10; Megválaszolva: 2011. február 24., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...