• Teljesen el vagyok keseredve....mi lehet velem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! Közel 6 hónapja a következő problémák gyötörnek: Erős levertség, fáradság már reggel, ami megmarad estig hát-nyak-izom fájdalmak, erős ízületi fájdalmak a térd, újak, csukló, boka részen, comb izom, alkar csont, gerinc fájdalom, nyomásra érzékeny, változó erősségű fájdalom. Fülcsengés, Has-belek fájdalma, hányinger hányás nélkül, gyakori változó külső-belső remegés, néha éjszakai izzadás, alvászavarok, gyakori felébredés. A szemem néha teljesen ok nélkül és időponttól függetlenül bepirosodik, és főleg ilyenkor kicsit rosszabbul is vagyok. Az elmúlt egy-két hónapban a dolog kifejezetten erősödött, főleg a fáradt, kimerültség érzés, nagyon erős izom és csont (gerinc és ízületek) fájdalma, fogytam 5Kg-ot, de étvágyam az van, az elmúlt pár hónapban egyre jobban ropognak a váll, hát, kar, boka ízületeim....és egyre elkeseredettebb vagyok, mert nem kapok segítséget akárhova megyek.... Amit eddig vizsgáltak: Több nyaki, hát, mellkas, medence Rtg. - itt számottevő elváltozás nem volt, némi gerincderülés, de erre azt mondták, hogy ettől nem lehet! Nyaki-Háti gerinc Mri - negatív, Hasi CT - negatív, Hasi UH negatív, Vérvétel hegyek - negatívak, Gyomortükrözés - epés reflux - controlocot kaptam, de nem érzem, hogy ettől lenne a többi fájdalom, Neurológia - itt elzavartak Xanaxal, hogy biztos sokat stresszelek....nem ebben érzem a megoldást, 2 különböző Endokrinológia PM vizsgálat, UH, Hormonok, és izotóp vizsgálat - némi kis gyulladás, de mindkét helyen azt mondták, hogy csak fél-egy évente kontroll kell, kezelést nem igényel. Több gasztroenerológus - szerintük a hasamnak nincs köze a hát-gerinc-ízületi fájdalmakhoz, Több gerinc specialista, ortopéd orvos - szerintük az Rtg és Mri felvételek alapján el kéne járnom gyógytornázni, vagy otthon tornázni, de szintén nem indokolt, hogy ettől fájjon a hasam, vagy az izületeim, és ennyire fáradt, levert legyek...Voltam manuálterápiás kezelésen, akupunktúrán, nem segített, Voltam reumatológus,immunológusnál, de szerinte mivel a reuma faktor eredmény és a vérképem (süllyedés, CRP) teljesen jó, így nem autoimmun gyulladás, így itt csak gyulladás csökkentőt kaptam...(voltaren), de nem nagyon ér semmit. Vérnyomásom itthon szoktam mérni, nem volt vele probléma...Kardiológián 1-1,5 éve voltam akkor nem találtak semmi bajt, most még nem mentem, mert nem gondoltam, hogy ez lehet baj, és egy orvos sem említette eddig. Valószínű, hogy nem voltam elég részletes, és tudom, hogy a meglevő leletek átnézése nélkül közül jósolni nem lehet, de az elmúlt hónapokban irgalmatlan sok pénzt költöttem el magánorvosokra (sajnos a háziorvosom elég idős, és nem tudok váltai, mert a körzetemben minden orvos túlterhelt betegszámban, és nem vállal el, Ő meg állandóan azt hajtogatja, hogy ne foglalkozzak vele, fiatal vagyok még) de nem jutottam előrébb, és sajnos egyre rosszabbul érzem magam...ami már a munka rovására, de persze a magánéletemre is kihat. Ez előtt egy életvidám ember voltam, tele tervekkel, de jelenleg igen kilátástalannak látom a jövőt (nem vagyok depressziós, csak megvisel a bizonytalanság, hogy bárhova fordulok, (sok pénzért) nem sikerül semmit találni, és nem is nagyon törik magukat rajta)..... Mivel egyenlőre nem sikerült semmilyen diagnózist kapnom senkitől, így már gondolatban a legrosszabbaktól tartok (daganat, rák, gyógyíthatatlan autoimmun, bármi, amit nehezebb diagnosztizálni, csak odáig soha nem jutunk el..) Kérem amennyiben olyan orvos olvassa a levelem, akinek van ötlete, és akar is segíteni, az jelentkezzen, de szívesen veszem az esetleges ötleteket, hogy milyen irányba kéne indulnom, hogy visszakapjam a régi önmagam! Amennyiben szükséges az összes eddigi vizsgálatom el tudom küldeni scannelt formában! Egy elkeseredett, de még bizakodó fiatalember... UI: elnézést a hosszú levélért..

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! Tényleg rengeteg részletes vizsgálatokon keresztülment, és ahogyan írja, szinte mindegyik negatív eredményt adott. Első "blikkre" a panaszok alapjén pajzsmirigybetegség jutott eszembe, de azt írja, hogy a pajzsmirigyhormonokis rendben voltak. Nem tudom, hogy néztek-e pajzsmirigy autoantitesteket (pl. TPO), mely a pajzsirigy gyulladását jelezheti. Az is kérdés, hogy sohasem volt az utóbbi időben magasabb a sülllyedés, vagy a CRP, illetve esetleg a fehérvérsejtszámban nincsen- e eltérés. LÁtta-e esetleg hematológus, hogy a fáradékonység, diffúz fájdalmak hátterében nincsen-e vérképzőrendszeri megbetegedés. Ezek jutottak eszembe, nyilván úgy lenne teljes a kép, ha látnám az összes leletet. szívesen megnézem egyszer szakrendelésemen, persze nem ígérem, hogy meg biztosan meg tudom fejteni, hogy mi baja van, de megpróbálkozom legalább átnézni az eddigieket!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. február 22., 08:44; Megválaszolva: 2011. február 26., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...