• Nyirokcsomó duzzanat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap reggelre éreztem kis fájdalmat elöl a combtövemnél, a bikinivonal tájékában mindkét oldalon; vagy nem tudom, hogyan fogalmazzam pontosabban az az "elöl" szót. Olvasgattam a nyirokcsomó duzzanatokról, de nem érzékeny ott a bőr, nincs kipirosodott rész.Olyan érzés, mintha megnyomtam volna éjszaka. lehet, hogy mára csak bebeszélem magamnak, de mintha a jobb oldalon kis csomót éreztem volna. És csak akkor fáj, ha megnyomom, de ha hozzáérek, szinte alig érzem. Ha nem érek hozzá, egyáltalán nem fáj, mintha semmi nem lenne.

        Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Nyirokcsomó duzzanat szisztémás (az egész szervezetet érintő) és helyi fertőzés, gyulladás részjelensége lehet. Az Ön esetében előfordulhat, hogy szorosabb fehérnemű miatt, vagy szőrtelenítés következtében kialakult szőrtüsző gyulladás és következményes nyirokcsomó duzzanat miatt érzett a bikivonalban fájdalmat. Ha a jobb oldalon "kis csomót érzett", ezt gyulladás esetén folyamatosan érezné! Javaslom, a területet ne nyomkodja, ha panaszai néhány nap múltán is fennállnak, keresse fel háziorvosát!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. február 19., 23:17; Megválaszolva: 2011. február 21., 20:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: