• Nyirokcsomó duzzanat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap reggelre éreztem kis fájdalmat elöl a combtövemnél, a bikinivonal tájékában mindkét oldalon; vagy nem tudom, hogyan fogalmazzam pontosabban az az "elöl" szót. Olvasgattam a nyirokcsomó duzzanatokról, de nem érzékeny ott a bőr, nincs kipirosodott rész.Olyan érzés, mintha megnyomtam volna éjszaka. lehet, hogy mára csak bebeszélem magamnak, de mintha a jobb oldalon kis csomót éreztem volna. És csak akkor fáj, ha megnyomom, de ha hozzáérek, szinte alig érzem. Ha nem érek hozzá, egyáltalán nem fáj, mintha semmi nem lenne.

        Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Nyirokcsomó duzzanat szisztémás (az egész szervezetet érintő) és helyi fertőzés, gyulladás részjelensége lehet. Az Ön esetében előfordulhat, hogy szorosabb fehérnemű miatt, vagy szőrtelenítés következtében kialakult szőrtüsző gyulladás és következményes nyirokcsomó duzzanat miatt érzett a bikivonalban fájdalmat. Ha a jobb oldalon "kis csomót érzett", ezt gyulladás esetén folyamatosan érezné! Javaslom, a területet ne nyomkodja, ha panaszai néhány nap múltán is fennállnak, keresse fel háziorvosát!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. február 19., 23:17; Megválaszolva: 2011. február 21., 20:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...