• Műtét utáni teendő.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor nő! a mostani kérdésemmel már fordultam egyszer önhöz,és akkor azt a választ kaptam hogy a patologiai leletemnek hiányzik a másik oldala,ezért megkerestem az orvosomat aki közölte hogy csak ez az egy oldal van.Kérem önt hogy tájékoztasson a betegségemről és hogy mjen lett ön szerint a szövettanom eredménye,szükséges-e ön szerint valamilyen utó kezelés,vagy gyogyszer szedése.Ahhoz hogy választ tudjon adni nekem leírom még azokat a leírásokat amiket az előző levelemben nem írtam le.Mikroszkopos leírás:A metszeteken ductectasia követhető végig sűrű,hypocellularis,acellularis eosinophil váladékkal kitöltött ductusok látszanak,atypia nincs.Diagnózis:DUCTECTASIA DCIS-RE negativ lelet.Kérem önt hogy a leírtakból legyenszíves tájékoztatni hogy milyen lett a szövettanom eredménye.És a másik kérdéésem ha egy nőt HPV virus miatt megműtenek akkor annak utána mért kell nőgyogyászhoz menni-e kontrolra,hisz nálam ilyen műtét is volt ahol eltávolitották a méhemet és petefészkeimet.Várom mielőbbi megnyugtató válaszat.Amit előre is köszönök. Köszönettel:Fábián Gyuláné

        Dr. Boros Miklós válasza a szövettan témában

        Tisztelt Kérdező! A szövettani lelet megnyugtató, semmilyen jel nincs a rosszindulatúságra. További teendő nincs. A korábbi műtéti terület ellenőrzése miatt kell nőgyógyászatra menni. Ritkán, de ezzel is lehet gond.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 16., 11:23; Megválaszolva: 2011. február 20., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: