• Műtét utáni teendő.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor nő! a mostani kérdésemmel már fordultam egyszer önhöz,és akkor azt a választ kaptam hogy a patologiai leletemnek hiányzik a másik oldala,ezért megkerestem az orvosomat aki közölte hogy csak ez az egy oldal van.Kérem önt hogy tájékoztasson a betegségemről és hogy mjen lett ön szerint a szövettanom eredménye,szükséges-e ön szerint valamilyen utó kezelés,vagy gyogyszer szedése.Ahhoz hogy választ tudjon adni nekem leírom még azokat a leírásokat amiket az előző levelemben nem írtam le.Mikroszkopos leírás:A metszeteken ductectasia követhető végig sűrű,hypocellularis,acellularis eosinophil váladékkal kitöltött ductusok látszanak,atypia nincs.Diagnózis:DUCTECTASIA DCIS-RE negativ lelet.Kérem önt hogy a leírtakból legyenszíves tájékoztatni hogy milyen lett a szövettanom eredménye.És a másik kérdéésem ha egy nőt HPV virus miatt megműtenek akkor annak utána mért kell nőgyogyászhoz menni-e kontrolra,hisz nálam ilyen műtét is volt ahol eltávolitották a méhemet és petefészkeimet.Várom mielőbbi megnyugtató válaszat.Amit előre is köszönök. Köszönettel:Fábián Gyuláné

        Dr. Boros Miklós válasza a szövettan témában

        Tisztelt Kérdező! A szövettani lelet megnyugtató, semmilyen jel nincs a rosszindulatúságra. További teendő nincs. A korábbi műtéti terület ellenőrzése miatt kell nőgyógyászatra menni. Ritkán, de ezzel is lehet gond.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 16., 11:23; Megválaszolva: 2011. február 20., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...