• Mellkasi nyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Három nappal ezelőtt fejfájás kezdett gyötörni, majd olyan érzésem volt, minha betegnek, megfázottnak érezném magam. Este egy forró gyóygszeres itallal próbáltam kezelni magam. Az érzés el is múlt. Mésnap reggelre viszont a mellkasom közepén nyomó-szúró érzést éreztem. A reggeli közben a falatojat nehezen tudtam lenyelni, majd rögtön hányingert éreztem. Így indulva otthonról az érzés kb. egy óra alatt teljesen eltünt. Ma reggelre viszont ismét ugyanarra a mellkasi fájdalomra keltem. Mindkét karomban egyhe zsibbadást éreztem, mintha mindkét felkarom közepénél el lennének picit szorítva az ereim. A reggelinél már az első falat után hányingert éreztem. Az egész szintén kb 1 óráig tartott, után megszünt a fájdalom és az étvégyam is visszatért. A vérnyomásom rögtön megmértem, teljesen normális volt. Tudna valami javasolni, milyen vizsgálatok lehetnek szükségesek az esetemben?

        Dr. Boros Miklós válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A szervi eltérést kizárja, hogy napközben nem érezte a nyelési panaszt és a mellkasi nyomó érzést. Én első lépésben egy stresszkezelési technika elsajátítását, alkohol- és dohányzási tilalmat javasolnék. Kerülje a szénsavas italokat és alkalmazzon probiotikus kúrát. A kivizsgálás ezek sikertelensége esetén indokolt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 15., 12:55; Megválaszolva: 2011. február 20., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...