• Magas húgysav érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlet! Nemrég üzemorvosnál jártam és magas húgysav koncentrációt mutattak ki a vizelet vizsgálatnál. Ráadásul ez nem újdonság, mert egy korábbi (kb fél évvel ezelőtti) vizsgálatkor is már magasabb volt az érték, de a háziorvos csak csodálkozott és azt mondta, nem tudja mitől lehet ez, de nem számít. Azért engem kicsit idegesít a dolog, mivel nem iszom alkoholt és nem is kávézok(még életemben nem ittam kávét!!:)), pedig azt mondják ezek növelik a húgysav koncentrációt. Igazából attól félek, hogy hosszú távon vesekő, köszvény kialakulásához vezet, ha nem tudom csökkenteni. Mi lehet a baj és mi lehet a jó megoldás?? Köszönöm a választ előre is!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a húgysav témában

        Kedves Kérdező! Jó lenne egy vérvétel, hogy vérben mennyi a húgysav, egyébként a hüvelyesekben, a vörös húsokban van a legtöbb. Bő folyadék javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 14., 09:56; Megválaszolva: 2011. február 15., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: