• Nyaki nyirokcsomó duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! Lassan 2 éve küszködök nyaki nyirokcsomóimmal, hisz szinte állandó gyulladásban vannak. Hol kisebbek, hol nagyobbak, de mindig kitapinthatóak és sajnos fájdalmasak. Voltam már kivizsgáláson (nyaki ultrahang), de az volt a válasz, hogy csak borsó illetve bab nagyságúak, ne foglalkozzak vele. Ha nem fájna nem zavarna, de szeretnék már a végére járni. Egyébként myastheniás autoimmun betegségem van, gondoltam már erre is, hogy közre játszhat benne. Egyéb problémáim, hogy nagyon fáradékony vagyok mostanában és folyamatosan fázok és hidegek a végtagjaim. Nem tudom, hogy ezek is összefüggésben lehetnek-e az előzőkben leírtakkal. Kérem segítsenek, hogy mi okozhatja ezeket a tüneteket, illetve kihez forduljak, hogy a végére járhassak ezeknek a dolgoknak. Segítségüket előre is köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Hölgyem! A fájdalmas nyaki nyirokcsomókat mindenképpen követni kellene méretük, mennyiségük miatt is. Myastheniaban előfordulhat kapcsolódó hematológiai betegség. Fontos, hogy átnézzék, nincsen-e máshol is más területen nyirokcsomó, nem növekedtek-e ezek. Megnyugtató, hogy kicsik, és hogy második éve nem változtak. A végtagpanaszok hátterében más ok lehet, javaslom, keressen fel egy reumatológust, aki ennek a végére járhat, mert más autoimmun betegség is kapcsolódhat az alapbetegségéhez.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. február 12., 23:25; Megválaszolva: 2011. február 18., 06:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...