• Étvágytalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A 97 éves nagymamám számára szeretnék segítségetséget kérni. A közelmúltban kisebb meg megfázáson esett át. Két-három hete alig eszik valamit( egy kisebb tál húsleves negyed szelet kenyér). 176 cm magas volt és 78kg, most 48kg, csak csont és bőr, jártányi ereje alig van. Azt mondja, hogy minden falat inkább jönne ki mint be. Az édes ízű étkeket végképp nem hajlandó magához venni. Soha nem érez éhséget. A következő gyógyszereket szedi/szedte: memoril 1*1 elhagyva coryol 1*1/2 el lesz hagyva adexor 2*1/2 olicard 60mg 1*1 ->40mg panangin 1*1 amilorid 1*1/2 chinotal 3*1 theospirex 2*1 elhagyva amlozek 2*1/2 -> 1*1/4 huma-folacid 2*1 aspirinprotect 100mg 2naponta 1/2 suspensiol terpini 3*1 kanál 6 injekció retardillint kapott A következő betegségekkel él hosszú ideje együtt szívelégtelenség, koszorúér szűkület, tüdőtágulat. Azt szeretném megtudni, hogy milyen módon lehetne az étvágyát nagyságrendekkel fokozni. A vitaminkomplexek, polovitaplex, svédkeserű, élesztő, kálmos gyökér hatástalanok voltak.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a étvágytalanság témában

        Kedves Kérdező! Próbálják meg a Béres-cseppet vagy a Peritol szirupot.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 10., 19:50; Megválaszolva: 2011. február 13., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...