• Izotop

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni,hogy 42o+84oMBq Tc-99mMyoview iv /izotop anyag/ izotop vizsgálat után 1 héttel végzett ujabb szivizotop 49o+1060MBq TC 99-m Myoview iv /izotop anyag/ és utána 3 nappal végzett 93MBq Ti 201 klorid iv /izotop anyag /szivizotop milyen fokban káros a szervezetbe,illetőleg ez valamilyan modon csökkenthető-e? Én ugy gondolom,hogy néhány nap alatt ilyen sok sugárzás kár lehet.

        Dr. Boros Miklós válasza a izotóp témában

        Tisztelt Kérdező! Ezek gyorsan lebomló sugárzó anyagok. A vizsgálatok között valóban szokatlanul kevés idő telik el, konzultáljon a vizsgálatot végő kollégával. A sugárzás mértéke a szervezetre nem jelent veszélyt, hiszen akkor nem is lehetne alkalmazni,


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 03., 19:10; Megválaszolva: 2011. február 07., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: