• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Úr! Lehet banális a kérdésem, de szeretném tudni kell-e orvoshoz fordulnom, ha a vérképemnél az alábbiakban van eltérés. (magánúton csináltattam vérvételt, így orvos nem látta) trigliceid 2,1, összkoleszterin 6,3, GPT 37, Neutrofil81,4 ezeknél magasabb MCV Limfocita 14 itt alacsonyabb az érték. Vagy ez belefér az "átlagba"? Köszönettel: B. Judit

        Dr. Csuth Ágnes válasza a laboreredmény témában

        Kedves Judit! A magasabb vérzsírszintek miatt diétázni lenne szükséges.Néhány hónap szigorú zsír- és szénhidrátszegény diéta után legyen kontroll. A vérképben lévő neu-ly. eltérés bizonyára enyhe vagy lezajlott bakteriális fertőzés jele, de ezt pontosan a referenciatartományok és a klinikai kép ismeretében lehetne megítélni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 25., 07:44; Megválaszolva: 2011. január 26., 09:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: