• Szívgondok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Nekem az lenne a problémám h szegycsont mögötti fájdalommal kerestem fel 2 orvost is. Az egyik csinált ekg-t és sinus tachycardy lett és azt mondta nincs a szivemmel semmi baj idegi alapon van. Elmentem másik orvoshoz is aki egyből rávágta h a gerincemből jön egy idegszál ami becsípődik a mellkasomban(20 éves vagyok és az orvos szerint ez "normális) az én koromban. És a tacyhcardyáról még annyit h kaptam rá gyógyszert (Concor) Ön szerint mit tegyek? válaszát előre is köszönöm

        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező, Igen jól tájékozott valóban a szegycsont mögötti fájdalom valóban lehet szíveredetű is, de nem minden esetben kell szívbetegségre gondolni ilyen panasz esetén. Tekintettel az Ön fiatal korára nagy valószínűséggel nincs szív eredetű betegsége, de érdemes lenne megfelelő szakrendelést felkeresnie, ahol ki lehetne egészíteni a vizsgálatot, szívultrahang és terheléses EKG vizsgálattal. Fiatal korban gyakran okozhat, szegycsont mögötti panaszt az un. GERD (gastrooesophagelis reflux) betegség amelynek pontos eldöntésében gyomortükrözés szükséges, ebben a betegségben gyomorsav jut vissza a nyelőcsőbe és ezt akár szegycsont mögötti fájdalomként élhetjük meg. A tachycardia miatt érdemes lenne egy olyan laborvizsgálatot csináltatni amely tartalmazza a pajzsmirigy működését is. A gyógyszer amit kapott az én véleményem szerint megfelelő. Üdvözlettel, Dr. Kocsis Erika

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika
        belgyógyász szakorvos jelölt

        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika

        Kérdés: 2011. január 22., 21:45; Megválaszolva: 2011. január 31., 06:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...