• Szívgondok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Nekem az lenne a problémám h szegycsont mögötti fájdalommal kerestem fel 2 orvost is. Az egyik csinált ekg-t és sinus tachycardy lett és azt mondta nincs a szivemmel semmi baj idegi alapon van. Elmentem másik orvoshoz is aki egyből rávágta h a gerincemből jön egy idegszál ami becsípődik a mellkasomban(20 éves vagyok és az orvos szerint ez "normális) az én koromban. És a tacyhcardyáról még annyit h kaptam rá gyógyszert (Concor) Ön szerint mit tegyek? válaszát előre is köszönöm

        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező, Igen jól tájékozott valóban a szegycsont mögötti fájdalom valóban lehet szíveredetű is, de nem minden esetben kell szívbetegségre gondolni ilyen panasz esetén. Tekintettel az Ön fiatal korára nagy valószínűséggel nincs szív eredetű betegsége, de érdemes lenne megfelelő szakrendelést felkeresnie, ahol ki lehetne egészíteni a vizsgálatot, szívultrahang és terheléses EKG vizsgálattal. Fiatal korban gyakran okozhat, szegycsont mögötti panaszt az un. GERD (gastrooesophagelis reflux) betegség amelynek pontos eldöntésében gyomortükrözés szükséges, ebben a betegségben gyomorsav jut vissza a nyelőcsőbe és ezt akár szegycsont mögötti fájdalomként élhetjük meg. A tachycardia miatt érdemes lenne egy olyan laborvizsgálatot csináltatni amely tartalmazza a pajzsmirigy működését is. A gyógyszer amit kapott az én véleményem szerint megfelelő. Üdvözlettel, Dr. Kocsis Erika


        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika
        belgyógyász szakorvos jelölt

        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika

        Kérdés: 2011. január 22., 21:45; Megválaszolva: 2011. január 31., 06:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: