• Gombócérzés a nyelőcsőben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Múlt évben (november)volt egy vírusos torokgyulladásom, 1x picit véres is volt a köpetem, csúnyán köhögtem is, le volt tapadva erre ACC-t szedtem, s a nyaki nyirokcsomóim is megduzzadtak. Voltam nyaki röntgene, ami kimutatta hogy sok nyirokcsomóm van, de semmi mást, voltam gégészeten is ahol megvizsgáltak,de semmit nem találtak, voltam infectológián amit ott néztek vérből az is negatív lett, pajzsmirigyet is néztek vérvételből, az az érték is jó volt. De nekem azóta is (már 2 hónapja) megmaradt ez a gombócérzés, ill. mintha lenne valami a nyelőcsövemben érzés és van hogy reggelre megszűnik és nem érzem, de a nap folyamán egyre jobban érzem s estére jön ki ez a rossz érzés a legjobban. A kérdésem az volna hogy mi lehet a háttérben?? Kérem válaszoljanak mert eléggé meg vagyok ijedve! Köszönöm! pihe73

        Dr. Boros Miklós válasza a gombócérzés témában

        Tisztelt Kérdező! A fül-orr-gégész a szervi eltérést látta volna. A kivizsgálása alapos volt. Legyen egy nyeletéses rtg és amennyiben ez is negatív a szervi ok kizárható. Inhaláljon rendszeresen és alkohol- és dohányzási tilalom.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. január 20., 11:09; Megválaszolva: 2011. január 21., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...