• Túladagolás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Kb. egy héttel ezelőtt torokfájás miatt felment a lázam és mindenképp le szerettem volna vinni. Rubopfen-t és Neo citran-t is vettem a patikában csak egy dologgal nem számoltam, hogy mindkét termék paracetamolt tartalmaz. A lényeg, hogy egyáltalán nem is tudtam, hogy fennállhat a túladagolás, csak akkor esett le nekem az egész amikor a veséimnél fájdalom lépett fel. Azt tudtam, hogy egy nap csak 3x1 lehet bevenni ugyanennyit a neo-citranból és valószínűleg az egyik nap lehet túladagoltam magam mert nem vártam meg a 4 óra elteltét hanem 3 óránként vettem be, tehát dolgoztam(6órakor - Rubopfen, 9órakor Neo-Citran, 12órakor Rubopfen) erre emlékszem.. Délután pedig nem emlékszem pontosan, de 1-2 rubopfen és 1-2 neo-citran, a lényeg hogy 3500mg vettem be. A következő nap vettem be 1db Rubopfen-t és utána inkább teával meg Streptils-el kúráltam magam. A mellékhatásai, hogy hányinger, sárgaság, ilyen nem jelentkezett rajtam, viszont tegnap volt egy hete ennek az egésznek és este (éjszakás héten) a bal oldali bordám alatt pár óráig tartó fájdalmaim voltak (ha lehajoltam egy kicsit akkor minimális szédülés pár pillanatig), ezután enyhültek és pár óra múlva megint fellépett a fájdalom csak nem fájt annyira. Ettől függetlenül nincs semmi problémám sem más tünetem se. Ilyenkor ha elmegyek az orvoshoz akkor mit mond? Vagy mennem kell egyből a kórházba?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a gyógyszertúladagolás témában

        Tisztelt Uram! jelenlegi panaszai, tünetei alapján nem valószínű, hogy túladagolás történt volna, e felől nyugodjon meg. Gyakorlatilag nem az Ön hibája, hogy ezeket a gyógyszereket minden kontroll nélkül bárki bárhol beszerezheti, és együtt szedi. A fontos, hogy a betegtájékoztatót mindenki pontosan olvassa el, ai nem véletlenül kerül bele a dobozba, és ekkor az ilyen dolgok hamar kiderülnek.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. január 14., 14:22; Megválaszolva: 2011. január 22., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: