• Túladagolás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Kb. egy héttel ezelőtt torokfájás miatt felment a lázam és mindenképp le szerettem volna vinni. Rubopfen-t és Neo citran-t is vettem a patikában csak egy dologgal nem számoltam, hogy mindkét termék paracetamolt tartalmaz. A lényeg, hogy egyáltalán nem is tudtam, hogy fennállhat a túladagolás, csak akkor esett le nekem az egész amikor a veséimnél fájdalom lépett fel. Azt tudtam, hogy egy nap csak 3x1 lehet bevenni ugyanennyit a neo-citranból és valószínűleg az egyik nap lehet túladagoltam magam mert nem vártam meg a 4 óra elteltét hanem 3 óránként vettem be, tehát dolgoztam(6órakor - Rubopfen, 9órakor Neo-Citran, 12órakor Rubopfen) erre emlékszem.. Délután pedig nem emlékszem pontosan, de 1-2 rubopfen és 1-2 neo-citran, a lényeg hogy 3500mg vettem be. A következő nap vettem be 1db Rubopfen-t és utána inkább teával meg Streptils-el kúráltam magam. A mellékhatásai, hogy hányinger, sárgaság, ilyen nem jelentkezett rajtam, viszont tegnap volt egy hete ennek az egésznek és este (éjszakás héten) a bal oldali bordám alatt pár óráig tartó fájdalmaim voltak (ha lehajoltam egy kicsit akkor minimális szédülés pár pillanatig), ezután enyhültek és pár óra múlva megint fellépett a fájdalom csak nem fájt annyira. Ettől függetlenül nincs semmi problémám sem más tünetem se. Ilyenkor ha elmegyek az orvoshoz akkor mit mond? Vagy mennem kell egyből a kórházba?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a gyógyszertúladagolás témában

        Tisztelt Uram! jelenlegi panaszai, tünetei alapján nem valószínű, hogy túladagolás történt volna, e felől nyugodjon meg. Gyakorlatilag nem az Ön hibája, hogy ezeket a gyógyszereket minden kontroll nélkül bárki bárhol beszerezheti, és együtt szedi. A fontos, hogy a betegtájékoztatót mindenki pontosan olvassa el, ai nem véletlenül kerül bele a dobozba, és ekkor az ilyen dolgok hamar kiderülnek.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. január 14., 14:22; Megválaszolva: 2011. január 22., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...