• Zárójelentés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértők! Először is nagyon köszönöm a gyors válaszukat!!!!!! Lenne még egykét kérdésem: Egy műtét és korházi tartózkodásról hány féle dokumentáció készül? Értem ezalatt, van egy zárójelentésem, és sikerült megkapnom az altatási naplót, de az intenzívről egyikben sem írnak, mint pl a kapott gyógyszerek stb... Arról külön dokumentáció van? Az osztályon való betegápolásról is? talán azolban szerepelhetnek a kapott gyógyszerek? És még egy kérdés, bár erre tudom, hogy nehéz lesz válaszolni, de létezhet, hogy egy 4 órásra számított gerincstabilizációs műtét 12-órára sikerüljön? És ha esetleg komplikáció lépett fel, arról tájékoztatniuk kellett volna -e engem? Sajnos foggalmam sincs, hogy mi történhetett olyan sok idő alatt, csak az elvesztett 2000ml vérről és annak pótlásáról tudok, és hogy ez is a műtét végén történt. Van olyan is, hogy műtéti napló? Válaszukat előre is köszönöm!!! Tisztelettel Viki

        Dr. Boros Miklós válasza a műtét témában

        Tisztelt Kérdező! Van nővéri dokumentáció, lázlap, intenzíves észlelő és műtéti leírás. Ezekből mindent megismerhet, de legegyszerűbb, ha az operáló orvosnak teszi fel kérdéseit. Előfordul, hogy olyan szituáció alakul ki, hogy ennyire elhúzódik a műtét ideje.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. január 14., 09:20; Megválaszolva: 2011. január 16., 22:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...