• Zárójelentés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértők! Először is nagyon köszönöm a gyors válaszukat!!!!!! Lenne még egykét kérdésem: Egy műtét és korházi tartózkodásról hány féle dokumentáció készül? Értem ezalatt, van egy zárójelentésem, és sikerült megkapnom az altatási naplót, de az intenzívről egyikben sem írnak, mint pl a kapott gyógyszerek stb... Arról külön dokumentáció van? Az osztályon való betegápolásról is? talán azolban szerepelhetnek a kapott gyógyszerek? És még egy kérdés, bár erre tudom, hogy nehéz lesz válaszolni, de létezhet, hogy egy 4 órásra számított gerincstabilizációs műtét 12-órára sikerüljön? És ha esetleg komplikáció lépett fel, arról tájékoztatniuk kellett volna -e engem? Sajnos foggalmam sincs, hogy mi történhetett olyan sok idő alatt, csak az elvesztett 2000ml vérről és annak pótlásáról tudok, és hogy ez is a műtét végén történt. Van olyan is, hogy műtéti napló? Válaszukat előre is köszönöm!!! Tisztelettel Viki

        Dr. Boros Miklós válasza a műtét témában

        Tisztelt Kérdező! Van nővéri dokumentáció, lázlap, intenzíves észlelő és műtéti leírás. Ezekből mindent megismerhet, de legegyszerűbb, ha az operáló orvosnak teszi fel kérdéseit. Előfordul, hogy olyan szituáció alakul ki, hogy ennyire elhúzódik a műtét ideje.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. január 14., 09:20; Megválaszolva: 2011. január 16., 22:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: