• eGFR

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Az alábbiakban küldöm a tárggyal kapcsolatos előzményeket. A normál értéknél 2,2 -vel magasabb az értéke a vasszintnek a vérembe. K.b 3 év óta ez igy van. Egy éve állandó fémizt érzek az ajkam fölötti része, de az egész arcom szinte kicserzi ez a fémes, sós kicsapódás. Kezelő orvosom szerint a savasság következménye. Candidától is tartok ennek következtében, állitólag ez kizárt. Még egy komoly gond a laborleletnél, (májusi), hogy az eGRF l.73 mc2. Ebben sem történik további kivizsgálás. Teljesen tanácstalan vagyok. Annál is inkább, mert nem igazán érzem jól magam, Nem értem, hogy a háziorvosom miért nem küld kivizsgálásra . Egyáltalán kérdésemre a válaszban mindég érzem a bizonytalanságot. Hihetetlen, hogy nekem kelljen belgyógyász után néznem. Egyáltalán járjak orvostól, orvosig. Sziveskedjen erre nekem választ adni., amit köszönettel váro.k. 2010-12-19 23:15 Kedves Kérdező! A referencia tartományt 2,2 mcmol/l értékkel meghaladó vasszint nem számottevő, általában panaszt nem okoz. A GFR érték, egy számított érték, a vesefunkciót jellemzi, melyet a következő formában szoktak megadni - pl.: >90 mL/p /1,73 m2, ezért az értelmezéséhez legyen kedves, pontosan küldje meg az értéket! Amennyiben Önt továbbra is nyugtalanítják a laborértékei a háziorvosával megbeszélve keressen fel belgyógyász szakorvost!

        Dr. Molnár Anna válasza a labor témában

        Kedves Kérdező! Kérem küldje el az újabb kérdését, csak a korábbi választ küldte vissza!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. január 10., 18:43; Megválaszolva: 2011. január 11., 16:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...