• ALAGÚT SZINDRÓMA

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTORNŐ!10 ÉVE MŰTÖTTEK JOBB OLDALI PETEFÉSZEK CISZTÁVAL.MAJD 12 ÓRÁVAL KÉSŐBB BELSŐVÉRZÉSSEL.MŰTÉTET KÖVETŐEN,MÁR NEM EMLÉKSZEM MENNYI IDŐVEL,ÁLLANDÓAN FÁJT A JOBB OLDALA A HASAMNAK,ELÉGGÉ A CSÍPŐM MELLETT.MENZESZ KÖRNYÉKÉN PEDIG ERŐS LÁBFÁJÁSOM VOLT AZ ADOTT OLDALON.ELKÜLDTEK CT-RE UH-RA,VASTAGBÉLTÜKRÖZÉSRE,DE MINDEN NEGATÍV VOLT.7 HÓNAPJA VISZONT MEGOPERÁLTAK BÉLÖSSZENÖVÉSBŐL ADÓDÓ BÉLELZÁRÓDÁSSAL,ÉS KIVETTEK 15CM-ERT A VÉKONYBÉLBŐL A JOBB OLDALON,AHOL MINDÍG IS ÉREZTEM A FÁJDALMAT.MÁR KEZDTEM MEGNYUGODNI,HOGY AKKOR EZÉRT FÁJT AZ ÉN HASAM,AMIKOR IS A PROBLÉMÁK ÚJRA KEZDŐDTEK.MENZESZ ELŐTT EGY HÉTTEL,KÖZBEN ,NAGYON FÁJ A HASAM A CSÍPŐM MELLETT,DE A LÁBAM MÉG JOBBAN,ILLETVE A COMB HAJLATOM,SOKSZOR A TOMPOROM IS,EZ LESUGÁRZIK AZ EGÉSZ COMBRA,SOKSZOR VÁDLIRA,ÉS NÉHA A TALPIG.KÉT DOLOGRA GONDOLTAM.AZ EGYIK,HOGY ISMÉT ÖSSZENÖVÉSEM VAN,DE HIHETETLENNEK TÜNIK,HOGY PONT OTT,ÉS ÚGY FÁJ MINT 10 ÉVIG,ÉS MIÉRT SUGÁROZNA LE A LÁBAMBA?HISZEN MOST SZÉTSZEDTÉK A BELEKET,RENDBE TETTEK MINDENT.ESETLEG ILIACALIS VAGY FEMORÁLIS ALAGÚT SZINDRÓMÁM LEHET?EZEKNÉL TALÁLTAM HASONLÓ TÜNETEKET.ESETLEG 10 ÉVVEL EZELŐTT MEGSÉRÜLHETETT OTT VALAMI,VAGY KIVÁLTHATTA MAGA A MŰTÉT?MOST VOLT SAJNOS TELJES HASHÁRTYAGYULLADÁSOM IS.INZULINREZISZTENS VAGYOK,ÉS AUTOIMMUN PAJZSMIRIGY GYULLADÁSOM IS VAN,NEM TUDOM EZ FONTOS-E.?KÉREM SEGÍTSEN!KÖSZÖNETTEL ZSUZSI

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos hashártyaösszenövések most is kialakulhatnak, hiszen minden műtétnek lehet ez a nem befolyásolható következménye. A lábba sugárzó fájdalom miatt lássa neurológiai szakrendelés, mivel ez ideg eredetre utal. Figyeljen oda, hogy kerülje a puffasztó ételeket, egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Könnyen elképzelhető, hogy egymástól független a két dolog.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 10., 17:56; Megválaszolva: 2011. január 13., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...