• Állandó hőhullámok gyötörnek.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 24 éves vagyok,(súlytöbblettel rendelkezem),és az a gondom,hogy hónapok óta állandó hőhullámok gyötörnek.Reggel,délben,este napi szinten párszor előjön,de olyan szinten,mintha hirtelen 100 fokon izzana a bőröm,és muszáj kimennem a hidegre hogy jobban legyek,és ne verjen ki a víz.Mi állhat a probléma hátterében?Bármennyire kisdolognak hangzik,engem nagyon megijeszt,és ugyanakkor kellemetlen,és néha nagyon szenvedek tőle,és nem értik,hogy télen mindenki fázik,és bebújna a melegbe én meg inkább kimegyek a szabadba a hidegre,hogy lenyugodhasson a bőröm és a testem.Analis fissurám van,szerencsére fájdalommentes,csak gondoltam leírom,hogy esetleg van e köze a dolognak hozzá.Hónapok óta a comb hajlatomba rózsaszín "szemölcs" féle kiütések jelentek meg,pár db,ami úgy tudom a HPV vírus okozza,de még nem volt alkalmam nőgyógyászhoz menni,viszont 2 éve nem volt szexuális kapcsolatom,és nemi gondom sem.CSak gondoltam leírok mindent,hogy esetleges tájékoztatást kapjak a helyzetemről. KÖszönöm előre is

        Dr. Rákóczi Éva válasza a hőhullám témában

        Tisztelt Hölgyem! A hőhullámok hátterében hormonális eltérést kell keresni, elsősorban az Ön korában a pajzsmirigy funkciókat kellene ellenőriztetni. Ha ezek megfelelőek, akkor célszerű lenne beiktatni a nőgyógyászati vizsgálatot is. Sajnos a kiütéséről látatlanban nem nyilatkozhatok.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. január 10., 05:20; Megválaszolva: 2011. január 19., 23:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...