• Vizesedő láb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebBeteg! Én egy 33 éves nő vagyok és lenne egy kérésem a lábvizesedéssel kapcsolatban. A problémám leírása előtt elmondanám, hogy a nagymamámnak is vizesedik a lába, és nekem úgy 13-14 éves koromban volt egy balesetem a bal lábammal - egész pontosan, kiugrotta térdkalácsom. Kishíján elszakadt az ínszallag. A térdemben megalvadt a vér, így jégakkut kellett használnom, majd gipszek! A problémám a bal lábammal van, ugyanis észrevettem, hogy 1 1/2 liter víz (v. akár több) megivása után megduzzad a lábam a nap végére - emellett 9 órát dolgozom gép előtt. Következő napra elmúlik, semmi baja nincs, ha netán véletlenül nem innék annyi vizet, nyilván nem duzzad be estére. Az lenne a kérdésem, hogy így látatlanba Ön szerint is vizesedés lenne nálam a probléma? Ha igen, akkor ez örökölhető? Van-e esetleg összefüggés a 13 éves koromban történő balesetem és a mostani lábduzzanat között, mivel csak a bal lábam duzzad be, a jobb nem. Elképzelhető, hogy az akkor történő baleset végett rosszabb a bal lábamban a vérkeringés, mint a jobban és ezért duzzad be? A válaszát nagyon köszönöm és további szép napot! Joan

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábduzzadás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Látatlanban elképzelhető amiket leírt. Valóban károsodhatott a keringés a lábában, de ennek még nem kellene automatikusan ilyen tüneteket produkálni. Az egész keringési rendszert is meg kellene vizsgáltatni (kardiológia, nephroloógia), hogy nincs-e valami elváltozás, ami olyan enyhe fokú, hogy az ép keringésű lábon nem okoz panaszt, csak a korábban sérült, feltehetően gyengébb keringési státusszal bíró végtagon!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. január 09., 18:15; Megválaszolva: 2011. január 12., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...