• Vizesedő láb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebBeteg! Én egy 33 éves nő vagyok és lenne egy kérésem a lábvizesedéssel kapcsolatban. A problémám leírása előtt elmondanám, hogy a nagymamámnak is vizesedik a lába, és nekem úgy 13-14 éves koromban volt egy balesetem a bal lábammal - egész pontosan, kiugrotta térdkalácsom. Kishíján elszakadt az ínszallag. A térdemben megalvadt a vér, így jégakkut kellett használnom, majd gipszek! A problémám a bal lábammal van, ugyanis észrevettem, hogy 1 1/2 liter víz (v. akár több) megivása után megduzzad a lábam a nap végére - emellett 9 órát dolgozom gép előtt. Következő napra elmúlik, semmi baja nincs, ha netán véletlenül nem innék annyi vizet, nyilván nem duzzad be estére. Az lenne a kérdésem, hogy így látatlanba Ön szerint is vizesedés lenne nálam a probléma? Ha igen, akkor ez örökölhető? Van-e esetleg összefüggés a 13 éves koromban történő balesetem és a mostani lábduzzanat között, mivel csak a bal lábam duzzad be, a jobb nem. Elképzelhető, hogy az akkor történő baleset végett rosszabb a bal lábamban a vérkeringés, mint a jobban és ezért duzzad be? A válaszát nagyon köszönöm és további szép napot! Joan

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábduzzadás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Látatlanban elképzelhető amiket leírt. Valóban károsodhatott a keringés a lábában, de ennek még nem kellene automatikusan ilyen tüneteket produkálni. Az egész keringési rendszert is meg kellene vizsgáltatni (kardiológia, nephroloógia), hogy nincs-e valami elváltozás, ami olyan enyhe fokú, hogy az ép keringésű lábon nem okoz panaszt, csak a korábban sérült, feltehetően gyengébb keringési státusszal bíró végtagon!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. január 09., 18:15; Megválaszolva: 2011. január 12., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: