• A fiam krétát evett:(

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni. A fiamat (16 éves) - mivel tegnap nem érezte jól magát 39 fokos láza is volt -, elvittem az orvoshoz, aki megvizsgálta, kért egy teljes laborvizsgálatot (vér, vizelet) majd felírt lázcsillapítót és sok folyadék bevitelt, ágynyugalmat javasolt neki. Szerencsére még aznap a laborvizsgálatokat eltudtuk végeztetni, aminek az eredménye már meg is lett. A fiam tegnaphoz képest sokkal jobban lett, őszintén szólva szerintem nem is volt beteg. Az iskolával beszéltem, megmondtam, hogy lebetegedett a fiam és ekkor tudtam meg, hogy a mai nap folyamán két nagyon fontos dolgozatot is meg kellett volna írnia. Először nem szóltam semmit. Elmentünk a körzeti orvoshoz a leletekért és amíg az orvosra vártunk elbeszélgettem vele az iskoláról, a fél előtti dolgozat írásokról, amikor is gondolom én a leletek eredményének megtudása miatt, bevallotta, hogy a dolgozatok miatt nem ment iskolába és a kréta evéstől volt magas a láza. Mondanom sem kell, hogy majdnem szétrobbant a fejem a dühtől!!! Bementünk az orvoshoz, aki miután megkérdezte a fiamtól, hogy hogy van, én egyből elmondtam neki az előbbiekben megtudtakat. Az orvos azonkívül, hogy megmondta a fiamnak, hogy elment az esze, azt mondta, hogy a teljes vérkép, vizelet vizsgálati eredményei eltérést nem mutatnak, amit nem értek, hiszen a fiam által megevett krétát ki kellett volna, hogy mutassa a vér v. vizelet vizsgálat, nem? A körzeti orvostól akkor erre már nem akartam rákérdezni. A fiam tegnap reggel ette meg a krétát, ami után azonnal be is lázasodott, el is mentünk a körzeti orvoshoz, onnan pedig a vizsgálatokra, tehát nem telt egy óra sem a kréta evés és a vizsgálat elvégzése között, akkor nem értem, hogy hogyhogy nem volt ilyen rövid idő alatt a leleteiben kimutatható? Láza volt a fiamnak, de a leletei eltérést nem mutattak. Elnézést, de amellett, hogy nagyon mérges vagyok a fiamra, nagyon aggódok is érte, hogy ettől a krétaevéstől nem lesz-e most vagy a későbbiekben komolyabb baja?! Nem volt a leletében eltérés, így reménykedem benne, hogy a szervezetéből hamar ki is ürült ez az egész és a későbbiekben nem lesz valami baja, hogy megette. Anyuka

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas láz témában

        Kedves Anyuka! Egy rutin vérképből és vizeletből valóban nem mutatható ki, hogy a fia krétát evett. Kímélő étrend szükséges és bő folyadék, valószínűleg nem lesz semmi baj, ha mégis panaszkodna, akkor orvosi vizsgálat javasolt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 07., 20:22; Megválaszolva: 2011. január 10., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...