• Összefüggnek-e a panaszok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb.1 éve a csuklomból a karomig erős lüktető fájdalmat éreztem,amikor már lilára dagadt be mentem az egyik Bp.-i körház sűrgősségijére ahol kivizsgálta(labor,ekg,stb.)ott azt mondták hideg érzékenység és keringési zavar,rá pár hónapra arcüreg gyulladást kaptam és rengeteg antibiotikumot szedettek velem,aminek befejezésével halvány sárga színű lett a szemem,ami pár nap után elmult,,azóta ha erősebb gyógyszert veszek be akár fejfájásra a szemem egész halvány sárga lesz egy két napra.Időközben a tél kezdetével a kézfájásom ki újult.És túl voltam egy erős hasi görcsön amit a helyi ügyelet nospa injekcióval kezelt.Nem rég elmentem a házi orvoshoz egy teljes kivizsgálásra.Csináltak teljes labort,de hasi ultra hangra majd csak az újév második hetében tudok menni,metr csak akkor kaptam időpontott.A házi orvos azt mondta epekő,de én idegeskedek hogy nem tudom még hogy mi is a helyzet.Állítólag a laborom tökéletes pár dolgot kivéve:magnézium hiány,kicsit magas koleszterin szint,kicsit magas májfunkció és sok epesav a vizeletben.Ebben kérném segítségét hogy mit gondol összefüggnek e ezek a tünetek és hogy mi is lehet a probléma,egyáltalán mit jelent ha valakinek sok az epesav a vizeletében és mi is az az epesav?Előre is köszönöm válaszát. Üdv: Laura

        Dr. Rákóczi Éva válasza a hasi görcs, epebántalom témában

        Tisztelt Hölgyem! Az epesavak fontos feladata, hogy a vékonybélbe került táplálékban található zsírokat apró cseppekre válasszák szét, így azoknak nagyobb mennyisége válik a bontóenzimek számára elérhetővé a megnövekedett felület miatt. Ezenkívül az epesavak képzése fontos a koleszterinürítés szempontjából, ugyanis maga a koleszterin nem oxidálható a szervezetben széndioxiddá és vízzé, ebben a formában viszont egy része képes a széklettel távozni. A tünetei alapján javaslom, keressen fel egy immunológiai szakrendelést, mert autoimmun betegség lehet a háttérben, ezt ki kell Önnél zárni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. január 03., 00:15; Megválaszolva: 2011. január 19., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...