• Összefüggnek-e a panaszok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb.1 éve a csuklomból a karomig erős lüktető fájdalmat éreztem,amikor már lilára dagadt be mentem az egyik Bp.-i körház sűrgősségijére ahol kivizsgálta(labor,ekg,stb.)ott azt mondták hideg érzékenység és keringési zavar,rá pár hónapra arcüreg gyulladást kaptam és rengeteg antibiotikumot szedettek velem,aminek befejezésével halvány sárga színű lett a szemem,ami pár nap után elmult,,azóta ha erősebb gyógyszert veszek be akár fejfájásra a szemem egész halvány sárga lesz egy két napra.Időközben a tél kezdetével a kézfájásom ki újult.És túl voltam egy erős hasi görcsön amit a helyi ügyelet nospa injekcióval kezelt.Nem rég elmentem a házi orvoshoz egy teljes kivizsgálásra.Csináltak teljes labort,de hasi ultra hangra majd csak az újév második hetében tudok menni,metr csak akkor kaptam időpontott.A házi orvos azt mondta epekő,de én idegeskedek hogy nem tudom még hogy mi is a helyzet.Állítólag a laborom tökéletes pár dolgot kivéve:magnézium hiány,kicsit magas koleszterin szint,kicsit magas májfunkció és sok epesav a vizeletben.Ebben kérném segítségét hogy mit gondol összefüggnek e ezek a tünetek és hogy mi is lehet a probléma,egyáltalán mit jelent ha valakinek sok az epesav a vizeletében és mi is az az epesav?Előre is köszönöm válaszát. Üdv: Laura

        Dr. Rákóczi Éva válasza a hasi görcs, epebántalom témában

        Tisztelt Hölgyem! Az epesavak fontos feladata, hogy a vékonybélbe került táplálékban található zsírokat apró cseppekre válasszák szét, így azoknak nagyobb mennyisége válik a bontóenzimek számára elérhetővé a megnövekedett felület miatt. Ezenkívül az epesavak képzése fontos a koleszterinürítés szempontjából, ugyanis maga a koleszterin nem oxidálható a szervezetben széndioxiddá és vízzé, ebben a formában viszont egy része képes a széklettel távozni. A tünetei alapján javaslom, keressen fel egy immunológiai szakrendelést, mert autoimmun betegség lehet a háttérben, ezt ki kell Önnél zárni.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. január 03., 00:15; Megválaszolva: 2011. január 19., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: