• Kötelesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2 és fél éves kisfiam lázas beteg. kint a hőmérséklet -10fok. Felhívtam a háziorvosi rendelőt, ott a doktornő azt mondta, hogy nem jön ki hanem én vigyem be a kisfiamat a rendelőbe. Nem ez az első eset. Kérdésem,az orvosnak nem kötelessége kijönni ,ha hívják? Márciusban az akkor 9 hónapos picit is nekem kellett az ügyeletre lázasan elvinni éjszaka a hidegben, mert nem voltak hajlandóak kijönni.Érti ezt? válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: egy dühös anyuka.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a orvosi kötelezettség témában

        Tisztelt Kérdező! A házhoz lehívás abban esetben indokolt, ha a beteg nem, vagy nehezen szállítható. Tudni kell, hogy amíg a gyermekháziorvos lemegy a lakásra a rendelés áll és emiatt esetleg a rendelőbe érkezőket az orvos munkaidejében nem tudja ellátni. Ügyelet esetén az ügyeltre érkezőket nem tudja fogadni senki, ha kimennek lakásra. Így amennyiben a beteg szállítható nem kötelező lemenni a háziorvosnak.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 30., 11:13; Megválaszolva: 2010. december 30., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: