• Tartós hőemelkedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Unokahúgomnak két hete folyamatos hőemelkedése van (37,4-37,6 között). Előző hónapban antibiotikumos kezelést kapott, amit nőgyógyásza írt elő, mert enyhe nőgyógyászati gyulladást állapított meg nála. Ezt követően láza lement, gyulladás megszűnt.azonban két hete hőemelkedése ismét állandó, más panasza nincs. Többféle lázcsillapító sem segített. Két napja teljes kivizsgáláson volt kórházban(általános vérvétel, vakbél vizsg, teljes nőgyógyászati vizsg.+ultrahang) laboratóriumi eredményei normál értékek között vannak, a többi vizsgálat eredménye mind negatív, gyulladást nem észleltek. Ezek után semmillyen gyógyszert nem kapott. Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja esetleg még ezt a hőemelkedést, lehet-e bakteriális fertőzés, vagy rendellenes pajzsmirigy működés, milyen vizsgálatokat javasolna még ? Mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm! Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok! N. Diána

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hőemelkedés témában

        Tisztelt Kérdező! 38 C-ig nem kell gyógyszert bevenni. A kivizsgálás eredményeit jobban kellne ismerni. Legyen mellkas röntgen és amennyiben nem javul keressen fel belgyógyászati szakrendelést.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 23., 11:39; Megválaszolva: 2010. december 28., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: