• Elszíneződő lábujjak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr..nő!Ezúton is szeretnék őnöknek kellemes ünnepeket kíváni és egészségben gazdag új évet!Kérdésem a következő!Már vagy 1-2 hete vettem észre,hogy a bal lábam 2.és 3. lábújjam minden egyes fürdésnél illetve meleg vízzel való érintkezésnél bekékül!Kissé meg van dagadva mert ha olyan cipő van rajtam érzem,hogy nyom ami azelött nem volt.Úgyanez van a jobb lábam 3. újjal is ami halványult a kék színeződés!Észrevedtem,hogy fáj néha a lábam fent a comb tővében és a vádlinál mintha nőnék,de hát úgye azt már nem fogok!Apukám sajnos érszükületes mütöték is töbször!Örökölhetem tőle ezeket?A stressz befolyásolhatja?Igen stresszes vagyok az elmúlt hónapban.Mi lehet az oka az elszineződésnek?Köszönettel és tisztelettel:Katica ú.i. nem dohányzom és nem iszom.

        Dr. Boros Miklós válasza a végtag, elszíneződés témában

        Tisztelt Kérdező! Mivel a leírt tünet kétoldali nem érrendszeri eredetűnek tűnik. A stressz valóban okozhat hasonló jellegű panaszokat is. A javaslatom, hogy amennyiben tartós a leírt tünet lássa érsebészeti szakrendelés. Kerülje a szűk cipők viselését.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. december 21., 09:17; Megválaszolva: 2010. december 26., 21:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: