• Ízületi panaszok (II)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Hálásan köszönöm a kedvességét és a válaszát! Az alapbetegségem glomerulonephritis chr. A húgysav, ami esetleg ízületi bajokat okozhat normális értékű, és a kezdet kezdetén (jó 10 éve) volt felső határon. Medrolt és Imuránt szedek - jelenleg hosszabb ideje -, fenntartó dózisban. Az ízületi panaszok, a szimmetrikus kisízületi gyulladások mindig ilyenkor jelentkeznek. Ha belobban a vesegyulladás, ezért emelni a gyógyszeradagot, ezek a tünetek visszavonulnak. Régebben több alkalommal végeztek immunológiai vizsgálatokat. LE, ANA neg., IC, C3 változó. Az immunelfo, a süllyedés és CRP mindig magas, de a magasság értéke az aktuális állapottól függ. A reuma faktor - mint korábban írtam, neg. lett. A Doktornő kritériumokról beszélt, amik megvannak (így tünetek megfelelhetnek a korai reumatoid artritisnek), a bázisterápiáról, ami - ha jól értettem - hasonló gyógyszereket jelent, mint amit én is szedek. Ő se tudta eldönteni, hogy az ismert autoimmun betegség milyen szerepet játszik, gondolom ezért kérte a anti-CCP-t. Ezért is ijedtem meg, amikor megtudtam, hogy az eredmény pozitív, hiszen én a kezemmel keresem a napi betevőmet. A tünetek? A az ujjaimom kisízületek mindkétoldali gyulladása időnként, de már voltak régebben a nagyízületek is gyulladtak ezzel egyidőben. Ha nincs is látható gyulladás, van merevség és fájdalom. A reggeli órákban alig vagyok képes írni vagy egy gombot felvarrni (nehezen mozognak és fájnak az ujjaim) , de a nap bármely szakában gondot okoz pl. egy burgonya megpuculása... Meg tudom csinálni, de nagyon fokozódik a fájdalom. Régebben sokat kézimunkáztam (kötés, horgolás, varrás), de ez már egyáltalán nem megy. Nekikezdek, de 10-15 perc kínlódás után leteszem. Nehezen szánnám rá magam, hogy elmenjek a reumatológiai centrumba. Részben azért, mert nem lehet tudni kihez, milyen emberhez kerülök, részben azért, mert előjegyzés ide vagy oda, ez is legalább egy félnapos elfoglaltság lenne. Nekem már most a szabadságom 2/3 része arra megy el, hogy visszamegyek a kötelező kontrollvizsgálatokra, és nem tudok egy napon 2 helyre bejelentkezni, mert sokszor 3-4 órával is elcsúszik a rendelés. Azt hiszem, a kért infókat leírtam. Nagyon szépen köszönök mindent kedves Doktornő és további szépe napot kívánok ebben a fagyos időben!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a egyéb témában

        Kedves Hölgyem! Kérem, az előzményeket is csatolja szakértőnknek, mert rendszerünk anonim, köszönöm.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 18., 11:53; Megválaszolva: 2010. december 21., 17:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...