• Leszázalékoltassa magát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 50 éves, és számos betegséggel küszködik. Érdeklődni szeretnék, hogy ebben az esetben van e értelme a leszázalékolás elindításának, valamint, ha igen, akkor körülbelül mennyi százalékot kapna? Édesanyám betegségei a következők: I 6790 CEREBOVASCULÁRIS betegség R 0400 EPISTAXIS M 5450 derékfájás M 5190 INTERVERTEBRÁLISDISCUS rendellenesség M 4810 SPONDYLOSIS HYPEROSTOTICA M1420 DIABÉTESES ARTHROPATHIA M7590 vállelváltozás G 6320 DIABETES POLYNEUROPATHIA J 3040 allergiás rhinitis J 4590 ASTHMA I 10HO magas vérnyomás E 1170 NEM- INSULIN- DEPEDENS cukorbetegség többszörös szövődménnyel G 4590 átmeneti agyi ISCHAEMIÁS ATTAK (TIA) G 6320 DIABETES POLYNEUROPÁTHIA E 7900 HYPERERICAEMIA gyulladásos ARTHRITIS köszvényes csomókkal E 7800 tiszta HYPERCHOLESTERINAEMIA E 8891 METABÓLIKUS szindróma I 0710 háromhegyű billentyűelégtelensége I 4220 egyéb HYPERTROPHIÁS CARDIÓMIÓPÁTHIA D 7210 EOSINOPHILIA I 2590 idült isachmiás szívbetegség F 3210 közepesen depressziós A lordosis íve csökkent. A csigolyaperemek és kisizületek peremei megnyúltak, a kisizületekben lévő vaskos meszes felrakódás az L. III.-V. csigolyák közötti magasságban a csontos gerinccsatornát beszűkíti, a durazsák deformált, comprimált. Az L. IV.-V.csigolyák között 5 mm-es arthesis van. A discusok sorra mérsékelten ellapultak, dehydraltak. Az L. I.-II. csigolyák közötti discus körkörösen előboltosodik, PROTRUSIO DISCI L. I.-II. STENOSIS CANALIS SPINALIS. SPONDYLOLISTHESIS L. IV.-V. POLIDISCOPÁTHIA LUMBALIS. SPONDYLOSIS LUMBÁLIS. Nyaki LORDOSIS kiegyenesedett. A CERVICÁLIS DISCUSOK hydráltsága csökkent. A csigolyatestek peremszélein mészfelrakódások vannak. Protrusió látható a C V.-VI. között, mely a durazsákon centrálisan képez lenyomatot. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Sz. Edina

        Dr. Csuth Ágnes válasza a leszázalékolás témában

        Tisztelt Kérdező! A leszázalákolás folyamán a szakorvosi vizsgálati eredmények és vélemények alapján egy bizottság dönt a leszázalékolás fokáról. A diagnózisok alapján jósolni nincs értelme. El kell indítani a folyamatot és ellenőrzésekre elmenni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 14., 21:21; Megválaszolva: 2010. december 19., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: