• Összetett probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz János doktor úr! Anyósom emésztési, izületi és immunrendszeri problémáival kapcsolatban kérném szépen a segítségét. Megpróbálom röviden összefoglalni a már lassan 1 éve tartó kálváriáját. 60 éves nő, kezelt és jól karbantartott alapbetegségei: cukorbetegség (gyógyszeres), magas vérnyomás, visszatérő depresszió. 2009. novemberében H1N1+sima influenza oltást kapott, mely után először csak a karjaiban, aztán 2-3 hét múlva már mindenfelé nagyon erős izületi fájdalmakat érzett, lábra sem tudott néha állni. Ezután erős hasmenése lett haspuffadással, a nyelvét minden csípte, felmarta, illetve hajhullás, szem- és szájszárazság jelentkezett. 2010. januártól augusztusig reumatológiai vizsgálatokra és kezelésekre járt nagy fájdalmak közepette: fizikoterápia, komplex fürdőkúra a debreceni fürdőben, injekciókúra, gyógyszerek: Rheosolon, Diprophos, Lidocain, zselés anyag bejuttatása a térdbe Mindezek hatástalanok voltak, a fürdő még rontott a helyzeten. A vérvizsgálat gyulladást nem mutatott ki, de a májfunkció rossz, GPT:45 gamma GT: 116 CT-MRI vizsgálatok lábról, vállról, nyakról nem indokolják a fájdalmat. Közben a hasmenés változó inenzitással megmaradt, sokat fogyott. 2010. augusztusától immunerősítő szerek, bélflórapótlók, májregeneráló szerek, vitaminok szedése 2010. szeptember: immunológiai vizsgálatok, Sjögren szindróma gyanúja miatt kisnyálmirigy biopszia és újabb speciális vérvizsgálatok - minden negatív. 2010. október: DEOEC ritka betegségek osztálya: lisztérzékenység - negatív, hasmenés miatt colonoscopia - negatív A colonoscopia alatt érdekes módon a kábitás, bódítás hatását egyáltalán nem érezte, hiába fokozták a dózist, végig éber és érzékeny volt, de a lényeg, hogy az eremény negatív. 2010. október: MORA terápia-vizsgálat: candida gomba, herpesz vírus, epehomok, vastag- és vékonybélben elszaporodott gombák, vírusok, szervezet teljes elsavasodása, immunrendszer teljes legyengülése kezelés: candida diéta, Nistatin A, Tinidazol-pol, természetes immunerősítők, bélflórapótlók, lúgos víz, ezüst kolloid A hasmenés kicsit javult, az izületi panaszok változatlanok. A diéta miatt sok a gyomorsav, gyomorfájás, étvágytalanság, a nyelvet minden még jobban csípi. 2010. december: VOLL-terápia: epe-, bél- és izületi gyulldás, hörgő és gyomorszáj gyulladása Itt tartunk most és lassan már a hivatalos orvoslásban és a természetgyógyászatban is elvesztjük a hitünket. Úgy érezzük, mintha a szervezetében lenne valami nem igazán kézzelfogható elváltozás, ami nem akar reagálni semmire. Nem szeretnék a Doktor Úrra nagy felelősséget rátestálni, de 1,5 éve személyesen is volt szerencsém Önhöz és nagy tudású és kimondottan lelkiismeretes orvosként ismertem meg, így most ismét Önhöz fordulok, bízva abban, hogy tud segíteni. Nagy tisztelettel: Gábor

        Dr. Plósz János válasza a belgyógyászat témában

        Köszönöm kedves szavait, de tényleg nem könnyű még véleményt mondani sem ennyi negatív eredményű kivizsgálást követően. Bennem még egy, ritkán előforduló betegség merült fel: a Whipple-kór. Ez okoz emésztőszerv-rendszeri és mozgásszervi panaszokat is, kimutatása csak vékonybél-biopsia útján lehetséges.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. december 12., 11:25; Megválaszolva: 2010. december 14., 15:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...