• Leukémia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Felnőtt lányom vérképében a következő eltésések mutatkoztak: neutrofil sejt34.2 -ez 40-80 között jó.De igy is szerepel, hogy neutrophil. Ebben az esetben 2.00-6.90 között jó, neki 1.88. Eltérés van még az ún. LUC értéknél. ami normális esetben 0. 0.-5.0., neki ez 7.9. Limfocita 46.6, ez 10.0 - 45 között jó. Egyéb értékei a ref. tartományban vannak. / limficita, monocita, eozinofil,basophil,, hemoglobin, vvt., májfunkció.../ Átesett CMV., epstein-bar vírusfertőzésen, és hpv. fertőzést is kimutattak nála. Ezzel az eredményel kell-e tovább mennünk? Felmerülhet-e- a leukémia gyanúja? Nagyon várom mielőbbi válaszát. Egy aggódó édesanya./ ha lehetséges, csak emailben kérem a választ. köszönöm./

        Dr. Molnár Anna válasza a laborlelet témában

        Kedves Édesanya! A neutrofil granulociták és a limfociták a fehérvérsejtek altípusai, ezek aránya mindig változik, a szervezet aktuális állapotára, az akkor esetegesen zajló fertőzésre jellemző.Az Ön által leírt értékek nem kórosak! (De ezek %-os arányát akkor lehet korrekten értékelni, ha ismerjük a fehérvérsejtszámot!) Az ún. magasabb LUC érték sem kiugró, ezeket a sejteket a laboratóriumi autómata nem tudja pontosan besorolni, ilyen esetben érdemes vérkenetet elemezni (mikroszkóp segítségével)!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. december 01., 20:21; Megválaszolva: 2010. december 13., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: