• Leukémia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Felnőtt lányom vérképében a következő eltésések mutatkoztak: neutrofil sejt34.2 -ez 40-80 között jó.De igy is szerepel, hogy neutrophil. Ebben az esetben 2.00-6.90 között jó, neki 1.88. Eltérés van még az ún. LUC értéknél. ami normális esetben 0. 0.-5.0., neki ez 7.9. Limfocita 46.6, ez 10.0 - 45 között jó. Egyéb értékei a ref. tartományban vannak. / limficita, monocita, eozinofil,basophil,, hemoglobin, vvt., májfunkció.../ Átesett CMV., epstein-bar vírusfertőzésen, és hpv. fertőzést is kimutattak nála. Ezzel az eredményel kell-e tovább mennünk? Felmerülhet-e- a leukémia gyanúja? Nagyon várom mielőbbi válaszát. Egy aggódó édesanya./ ha lehetséges, csak emailben kérem a választ. köszönöm./

        Dr. Molnár Anna válasza a laborlelet témában

        Kedves Édesanya! A neutrofil granulociták és a limfociták a fehérvérsejtek altípusai, ezek aránya mindig változik, a szervezet aktuális állapotára, az akkor esetegesen zajló fertőzésre jellemző.Az Ön által leírt értékek nem kórosak! (De ezek %-os arányát akkor lehet korrekten értékelni, ha ismerjük a fehérvérsejtszámot!) Az ún. magasabb LUC érték sem kiugró, ezeket a sejteket a laboratóriumi autómata nem tudja pontosan besorolni, ilyen esetben érdemes vérkenetet elemezni (mikroszkóp segítségével)!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. december 01., 20:21; Megválaszolva: 2010. december 13., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...