• Inzulinrezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Rutin labor kicsit magas vércukrot mért (6,1), amire eddig nem volt példa. A többi érték normális volt. Pl.: HDL koleszterin 0,98 mmol/L, Triglicerid 0,65 mmol/L. Terheléses mérés következett, első mérés 6,0 mmol/L. Megittam a folyadékot és 2 órával később 6,5 mmol/L lett. Az inzulint nem mérték. Kellene? Lehet, hogy inzulinrezisztenciám van? 40 éves férfi vagyok, 21-es BMI-vel. Kevés húst és sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, semmi édesség, testmozgást végzek.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a vércukor témában

        Kedves Kérdező! Minden értéke teljesen rendben van, bár sok más embernek ilyen lenne :-). Nem hiszem, hogy inzulin szinteket kellene vetetnie, azt mondanám, hogy éljen továbbra is egészséges életet. Én azért személy szerint egy kis édességet is becsempésznék ebbe, de egyébként azt gondolom, semmi gond nincs Önnel. Áldott karácsonyt kívánok Önnek és családjának!


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. november 28., 16:48; Megválaszolva: 2010. november 30., 20:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: