• Vérnyomás, hemoglobin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Rendszeres véradó vagyok, ma viszont nem engedtek vért adni, mivel hemoglobinszintem először 119, majd a megismételt vizsgálatnál 117 volt. A doktornő a vérnyomásom is megmérte, az eredmény: 110/90. (Különben szinte minden méréskor 110/70 szokott lenni), és erre is azt mondta, hogy ez problémára utal. Természetesen fel fogom keresni a háziorvosomat ezzel a problémával, de kérem, írják meg, hogy mire utalhatnak ezek a tünetek és komoly problémára utalhatnak-e. Segítségüket előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Az alacsony hemoglobin vérszegénységre utal, ennek oka legtöbbször vashiányos vérszegénység, de persze kivizsgálással tisztázható. Az alacsony vérnyomás oka legtöbbször nem ismert, valamilyen szabályozási zavar következménye, kezelést az ilyen érték esetén, ha panaszt nem okoz az alacsony vérnyomás, nem alkalmazunk.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 27., 14:13; Megválaszolva: 2010. november 30., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: