• Pajzsmirigy gondok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tüneteim alapján pajzsmirigy működési zavaraim lehetnek,de egyes tüneteim alul- míg mások túlműködésre utalhatnak..Főként az zavar,hogy szülés óta fokozott izzadással küzdök,percek alatt lever a víz,de szinte az egész testemen,mintha Maratont futottam volna.Ezen kívül erős székrekedésem is van,hajhullás miatt levágattam a hajam,hiztam és fáradékony vagyok,és sajnos a nemi életem is hanyatlik.Van súlyfeleslegem,de nem vagyok kövér,nem látom indokoltnak ezt a tulzott izzadást.A laborlelet nem mutat semmit..mit tegyek?Kérem segítsen..!Köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a rosszullét témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírása alapján valóban felmerül pajzsmirigy betegség, nem tudom, azt vizsgálták-e Önnél, és mit vizsgáltak pontosan. AZ elhízás önmagában is hajlamosíthat hasonló vegetatív tünetekre, de ki kell zárni az egyértelmű okokat. Első körben egy hormonbetegségekkel foglalkozó (endokrinológus) szakemberhez kellene fordulnia, aki ennek a hátterét ki tudja zárni. Ha ezek rendben vannak, akkor további belgyógyászati hátteret kell tisztázni, hiszen az Ön korában indulhatnak azok az autoimmun eredetű betegségek, amelyek leső jele lehet a fáradékonyság.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. november 26., 16:06; Megválaszolva: 2010. december 01., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: