• Hidegrázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Számomra furcsa problémával keresem. Páromnál (40 éves erős fizikumú férfi) már másodszor jelentkezik olyan tünet, hogy hirtelen nagyon rosszul érzi magát, le kell feküdnie, rázza a hideg, összekoccannak a fogai is. Ezután kipirul, izzad. Az egész 5 percig tart, ahogy jött úgy el is tűnik. Semmi más tünet nincs, se fájdalom, se láz, se köhögés, semmi. Azt mondja nem fáj semmije, csak borzasztóan rosszul érzi magát. Kérem nyugtasson meg, hogy ez nem valami szives probléma. Esetleg kell e kivizsgálni. Vagy csak esetleg stressztől kimerültség. Várom válaszát, köszönettel. Éva

        Dr. Rákóczi Éva válasza a egyéb témában

        Kedves Éva! A hidegrázás általában lázas állapotban jelentkezik. Javasolt, hogy ezekben az esetekben nézzék meg a testhőmérsékletet. Vezessenek naplót, milyen időközökben jelentkezik a tünet, meddig tart, van-e láz. Ezzel a megfigyeléssel javasolt belgyógyászhoz fordulni első körben, mert bizonyos rutin vérvizsgálatok javasoltak. Utána lehet tovább menni, vajon milyen eltérések jelentkeznek a vérvizsgálat során.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. november 24., 12:10; Megválaszolva: 2010. november 29., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: