• Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dokor Úr/Nő! Egy hete részt vettem egy véradáson,már nem először. Eddíg semmi kellemetlenségem nem volt belőle,most viszont a tű beszírásakor erős fájdalmat éreztem,majd a kivételekor ez a fájdalom méginkább erősödött.Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentősséget,mert gondoltam a tű nagysága miatt fájt.Ám aznap egész nap fájt a karom,meg sem tudtam mozdítani,majd estére belázasodtam.Másnapra a fájdalom elmúlt,csak belilult a helye.A rákövetkező nap,viszont újra éreztem,hogy fáj a szúrás helyén,és zsibbadt a kézfejem. Ez a zsibbadás a következő napokban felerősödöt és az egész karomon urrá lett, ma pedig már erős fájdalmat érzek az ujjhegyeimtől egészen a nyakamig,lapockámig,vállamig,annyirí,hogy a kezem alig tudom megemelni,és csak azon az oldalon,ahonnan a vért vették.Lehetséges hogy ez a fájdalom a vérdaástől lehet,vagy esteleg elfeküdtem,meghíztam a karom? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a véradás témában

        Tisztelt Kérdező! A vénába vezetett tű ritkán okozhat szövődményt. Amennyiben nincs bevérzés, duzzanat, bőrpír az elfekvés sokkal valószínűbb. Mozgassa karját és amennyiben nem lesz panaszmentes keresse fel háziorvosát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 22., 20:44; Megválaszolva: 2010. november 29., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: