• Milyen potenciális betegségem lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 éve kezelnek magas vérnyomással,amely hellyel-közzel rendeződött is.(Metoprolol,illetve Ramipril tabletták szedése mellett)Túlsúlyos vagyok,sajnos nehezen tudok leadni akár 1 kg-ot is. Kb.3 hete erősen fáradékony vagyok,a bal hónaljamba kisugárzó érzést vettem észre(nem fájdalom,csak érzékenység inkább),néha légszomj is előfordul,illetve a vérnyomásom is ingadozó lett. A héten az orvosom új gyógyszereket írt fel (Talliton 12,5 mg 2*1 ,illetve Coverex Combi tablettát napi 1*,mindemellett a folyamatosan fellépő feszültség,idegesség csökkentésére Frontin 0,25 mg tablettát.) EKG készült,de a doktor úr nem jelezte,hogy valami problémát észlelt volna. Az lenne a kérdésem,hogy az erősen fáradékonyság,tompa melkasi fájdalom,illetve a bizonytalanságérzés összefügghet-e a gyógyszerváltással,vagy esetleg előremutathatnak egy más betegségre,illetve az új felírt készítmények mennyi idő alatt fejtik ki a hatásukat. Válaszát köszönöm

        Dr. Rákóczi Éva válasza a Faradekonysag témában

        Tisztelt Uram! Az elhízás és a magas vérnyomás önmagában is okozhatja tüneteit. A gyógyszerváltás sokszor megviseli a beteget, és legalább 2 hétre van szükség, hogy a szervezet hozzászokjon az újabb terápiához, és ezután alkalmazkodjon, illetve reagáljon a kezelésre. A mellkasi fájdalom nemcsak szív eredetű lehet, emiatt további belgyógyászati kivizsgálás javasolt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. november 18., 09:07; Megválaszolva: 2010. december 07., 00:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...