• MRI és microdermál piercing

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Csuth Ágnes Ennek az állításnak van valóság alapja? Mert ha igen akkor ezek szerint nincs szükség egy fájdalmas beavatkozsára a microdermál piercing kivételével kapcsolatban.. Nem mágnesezhető természete és alacsony elektromos vezetőképessége miatt a titán és ötvözetei alkalmasak hosszú távú beültetések és sebészeti eszközök alapanyagául. Nem a titán az egyetlen implantátum alapanyag, amely lehetővé teszi az MRI alkalmazhatóságát, azonban számos tekintetben ez a legpraktikusabb. A fémek által okozott műtermékek gyakran üres területekként jelennek meg az MRI képen az implantátum környékén, amit sokszor „fekete-lyuk” jelnek hívnak – például egy 3 mm átmérőjű, titánötvözetből készült koszorúér-sztent az MRI felvételen egy 5 mm-es üres térként jelenik meg, míg ugyanez rozsdamentes acél implantátum esetében 10–20 mm-es, vagy akár még nagyobb műtermékként jelentkezhet.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mri témában

        Kedves Kérdező! Sajnos nem tudok válaszolni, hogy ön mehet-e piercinggel MRI-re, nem tudom, hogy ezek a piercingek, illetve konkrétan az ön által hordott piercing milyen fémből készült. Azt tudom csak javasolni, hogy ott, ahol betették, kérjen egy kimutatást az összetevőkről, ezt mutassa meg az MRI-re történő bejelentkezésnél.Az tény, hogy a titán valóban nem mágnesezhető.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 15., 13:59; Megválaszolva: 2010. november 18., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: