• CT-vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni, miért nem lehet egyszerre elvégezni a hasi és a mellkasi CT-t. A CT-re azért van szükségem, hogy megállapítsák csökkentek-e a nyirokcsomóim mérete és száma.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a ct témában

        Tisztelt Uram! Tudományos vizsgálattal igazolták, hogy az együttesen egy időben alkalmazott mellkasi és hasi CT-vizsgálatból eredô sugárterhelés legalább kétszerese a hasi CT-vizsgálattal járó terhelésnek. Ennek nem lehet kitenni a beteget.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. november 09., 18:47; Megválaszolva: 2010. november 10., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: