• Tsejt aktiváció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor úr! Mit jelent a vérben emelkedett aktivált t-set arány mutatható ki? Köszönöm mielőbbi válaszát

        Dr. Szántó Antónia válasza a t-sejt témában

        Tisztelt Kérdező! Az aktivált T-sejtek csak annyit jelentenek, hogy dolgozik az immunrendszere. Hogy ez szükséges, (mert pl. valamilyen fertőzése zajlik éppen), vagy káros (tehát saját szervezetét támadják meg a sejtek), azt ennyiből nem lehet megmondani.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. november 02., 04:07; Megválaszolva: 2010. november 10., 12:11

        Tudjon meg többet: t-sejt
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr mivel a reggeli kérdésemből kimaradt a colonoscopiás lelet igy ezt potolnám hogy pontosabb képet kapjunk colonoscopia:Akadálytalan felhatolás a mütéti területig,az anastomosis környéke reakciomentes.A vékonybél nyh ja...
        Üdvözlöm! 25 éves nő vagyok, lassan 5 éve szedek fogamzásgátlót, Gestomix 20-at. Az utolsó menstruációm 11-én jött meg ami végig sötétbarna és darabos volt ami nagyon szokatlan volt mert ilyen még nem fordult velem elő. 24-én...
        Tisztelt Dr.Úr! Édesapámat ápolom,aki gyomorürülési zavarral küzd.Már 3 alkalommal volt kórházban.Az első alkalommal "Hiatushernia miatt laparoscopos rekonstrukció és Nissen szerint végzett fundoplicatio történt". Utána 2 alkalommal került...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 12 éve szenvedûnk a férjemmel a genitális herpesztől. Neki nagyon ritkán jön ki, 2 évente, nekem 2 havonta! Többször alkalmaztunk már Aciclovir illetve Telviran kúrát hosszan. A kúra lejárta után 1-2 hónappal nekem...
        Tisztelt Doktor Úr! 2016 Április 3-án volt az utolsó menstruációm első napja, hozzátenném, hogy előtte esemény utáni tablettát kellett bevennem még februárban, de utána 2 hónapon át rendesen megjött a menstruációm. Április 16-án...
        Tisztelt Szakértő! 1 évvel ezelőtt kezdett darabokra hullani az életem. Először a férjem akart elhagyni, aztán mégis maradt, közben kiderült hogy hónapokig csalt. Nagyon hirtelen ért, a megcsalás pedig hatalmas csalódás. Azóta sem tudtam...
        Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 21 éve megműtöttek epekővel, és ez ki-e újulhat? Ugyanis napok óta ugyanazok a tünetek állnak fent. (puffadás, hányinger, telítettség, jobb oldali bordák alatti fájdalom). Vagy van-e összefüggés...
        Tisztelt Doktor Úr! Korábban jellemzően semmilyen gyomor és bélproblémám nem volt. Kb. 5 hete hevesebb gázképződés, "bél-mortyogás" jelentkezett, majd feszengős hasi érzet, gyomortáji diszkomfort érzés, teltségérzet is megjelent. Később...
        Tisztelt Doktor úr Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy két éve eltávolitották az epehólyagomat és azóta 4-5 hetente megfájdul a fejem és elkezdek hányni epét zöldet sárgát keserüt ez tart egy két napig aztán elmúlik mindent tudok enni...
        Tisztelt Doktor úr! Olyan ügyben szeretném a segítségét kérni, hogy a páromnak (23 éves férfi) időszakosan - van hogy csak 3-4 havonta - fordul elő szörnyű gyomortáji fájdalma, amit általában hányás kísér. Legutóbb kb. 1-2 hónapja...
        Tisztelt doktor úr! Kérdésem a következő lenne: 1 hete voltunk együtt a párommal, óvszerrel és patentex oval kúppal védekeztünk.ez a ciklusom 11. Napján volt,de a menzeszem ált. 25-26 napos.a mai napon reggel enyhe hasmenésem volt,és kissé...
        Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni. Csináltam ma délután 2 óra magasságában egy terhességi tesztet. Tehát nem reggeli első vizeletből, hanem délután. A tesztet az elvégzése után 6-7 perccel lefotóztam, és belinkelem ide,...
        Tisztelt Doktor Úr! 11 éves kisfiamnál évek óta visszatérő, végtagokon jelentkező erős ekcéma miatt egy éve elvégeztünk itthon egy ételintolerancia-vizsgálatot Food Detective teszttel, ami gluténra és tejre egyértelműen pozitív lett...
        Tisztelt Doktornő! Már sok éve, 2000. évben diagnosztizálták először a reflux betegséget nálam. Vannak panaszmentes időszakaim, de sajnos van olyan időszak, amikor is nagyon szenvedek tőle. Sajnos egyre gyakrabban. Most éppen ilyen időszakot...
        Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám (68 éves) az elmúlt időszakban nyelészavarokra panaszkodott. Tanúja is voltam többször, hogy az ételt vagy az italt nem tudta lenyelni, és erős rosszullét mellett a nyála is folyt ki a száján, mivel azt sem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérném szíves tanácsát a lenti tüneteimmel kapcsolatban, illetve, hogy milyen vizsgálatok szükségesek, hogy szervi eltérést kizárjunk. 35 éves 3 gyerekes anyuka vagyok, négy év alatt szültem a három gyerkőcöt. A...
        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt egy hétben visszatért a jó idő, délutánonként már egészen meleg is volt. Én egyetemista vagyok és mert messze van az egyetem, ezért kocsival járok. Autó légkondit is el tudtam kezdeni használni talán...
        Szoláriumban szedhettem össze kanko ra utaló betegséget mert a paromnal jelentkeztek arra utaló tünetek. Ő nem volt mással és így engem okol. Nekem semmi bajom nincs. Forduljak orvoshoz hogy kizarjuk a fertőzést esetleg?
        Tisztelt Doktorúr! Az elmúlt egy hónapban rendszertelen ciklus miatt (26-35 nap) barátcserje kapszulát szedtem. Ezt követően a menstruációm késett, ekkor a gyógyszer szedését abbahagytam. Másnap pozitív lett a terhességi tesztem. A...
        Tisztelt Doktor Úr, ha egy férfinek HPV 16-os és 45-ös vírusa van, ami immunerősítő szedése mellett sem ürül ki a szervezetéből. Gyereket szeretne, de bevallotta, hogy HPV-je van. A partnerének jelenleg nincs, nincs közöttük szexuális...