• Tsejt aktiváció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor úr! Mit jelent a vérben emelkedett aktivált t-set arány mutatható ki? Köszönöm mielőbbi válaszát

        Dr. Szántó Antónia válasza a t-sejt témában

        Tisztelt Kérdező! Az aktivált T-sejtek csak annyit jelentenek, hogy dolgozik az immunrendszere. Hogy ez szükséges, (mert pl. valamilyen fertőzése zajlik éppen), vagy káros (tehát saját szervezetét támadják meg a sejtek), azt ennyiből nem lehet megmondani.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. november 02., 04:07; Megválaszolva: 2010. november 10., 12:11

        Tudjon meg többet: t-sejt
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a párom 6 hetes terhes és az elmult napokban barnás folyása majd utána nagyom egyhe vérzése volt. Elmentünk a nőgyógyászunkhoz aki hüvelyi ultrahanggal megállapította, hogy a...
        Jó napot! Azt szeretném megkérdezni, hogy naponta mennyi brokkoli és káposzta illetve egyéb keresztes virágú fogyasztható, ( 5-10-50 dkg?), mert azt olvastam, hogy ezeknek a zöldségeknek nagyon magas a k vitamin tartalma, (100-200 mikrogramm/ 100...
        Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy a brokkoliból, vörös káposztából, és a többi keresztes virágú növényből mekkora mennyiséget ( 5-10-50 dkg? ) lehet naponta fogyasztani főleg nyersen vagy főzve? Azért kérdezem, mert mindenhol azt...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy nem jött meg a menzesem. Már 3.5 éve fogamzásgátló tablettát szedek, eddig mindig megjött a menstruációm akkor amikor kellett. Januárban volt az első vizsgaidőszakom, tehát...
        Tisztelt Doktor Úr! Hasi MR eredményem az alábbi, kérném szíves válaszát, véleményét! A hepar norm. nagyságú, homogén jeladású. S4-ben natív T2-n magas jelű, natív T1-en alacsony jeladású, legnagyobb átmérőjében 18 mm-es képlet...
        Tisztelt DR_úr!! Szeretném megkérdezni,mitől lehet 2-3 hete minden reggel higabb a székletem? Három hete el vesztettem a munkahelyem.nagyon ideges vagyok,általában is!! Mindenen aggódok,szinte mindennap! Tavaly májusban is volt 1-2 honapig laza a...
        Ledves Doktornő Egy aggódóasszony vagyok. A kerdesem a kovezkezo lenne. Az egyik mellem bimbojan egy pici feher pont lett ma reggelre. Nem faj nem viszket csak panikolok hogy mi lehet ez. Ket napja hazaseletet eltink a ferjemmel es bocsanatat kerem hogy...
        Kedves Doktor Úr! Nagyjából másfél éve kezdődtek a panaszaim. Először refluxszal diagnosztizáltak tükrözés után, ill. gastritissel. A mostani gastroenterológusom megnézte azonban a leletet és szerinte nem volt refluxszom. A vezető tünet a...
        Tisztelt Pétervári László! Problémám a következő, hogy alhasi fájdalmaim szoktak lenni, de nem olyan erősek. Általában bal oldalon, valamikor közösülés közben is érzek szúrást bal oldali tájékon. Szemmel láthatólag a hasam bal oldala...
        Kedves doktor úr! A baràtomnàl egy gyomor tükrözès soràn kimutattàk a helicobaktèriumot,ehez mèg hozzà jön neki az àllandó reflux,ès règen volt neki gyombèlfekèlye is,ès gyomor sav is szokott feljönni neki a...
        Jó napot! Ebben a ciklusomban voltegy cisztám mikor visszamentem ultrahangra már nem volt látható, akkor már 1 hete késett a mensrtuációm. Azóta sem jött meg már 16 napos késésnél tartok. Ami fura számomra, hogy a terhességi teszt negatìv...
        Kedves Andrea gyermekem megkapta 2 hete az utolsó oltást (agyhártya elleni) és azóta megy a hasa (a hasfogót nem eszi meg, semmilyen étellel nem tudjuk neki beadni olyan rossz íze lehet)múlt hét elején be is lázasodott 2 nap múlva ez elmúlt...
        Tisztelt Doktor Úr! Terhes vagyok a 2. Babàmmal, kb 4-5 hetes lehetek. Mèg nem voltam orvosnàl. Pènteken sajnos kihúztàk a fogam. Kèrdeztem a vèdőnőt, hogy vehetek-e be fàjdalomcsillapítót (Algoflex forte), azt mondta, hogy napi 1-2 tablettàt...
        Tisztelt Doktor Úr! 5. éve lassan, hogy hormonális fogamzásgátlással védekezünk párommal. Eleinte gyógyszer formájában, de most már hosszabb ideje Nuvaringet használok. Szeretem, panaszom nincs, de most már hosszú ideje a menstruációm nem a...
        Tisztelt Doktornő! Kislányom 2 éves, először elvétve, az utóbbi hónapokban már naponta van véres széklete és egyéb nyákos, nyúlványos darabkák a székletében. Székletmintát elküldtünk tenyésztésre, ami teljesen negatív lett, se...
        Tisztelt Dr-úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy szíveskedjék az alábbiakban segíteni, tájékoztatást adni. 2015. szeptemberében Miómát találtak nállam ami miatt, hasi úton történő Méh eltávolításom volt. Több koléganőm...
        Tiszteld Doktor úr!Gyereket szeretnénk én nőgyógyászatilag rendben vagyok viszont férjemnek azoospermiája van 2-4kereksejt valamint sejttörmelék sincs a spermavizsgálatba.Csináltak genetikai vért azt mondta az orvos herebiopsziát eltudják...
        Tiszelt doktor Úr/Nő! Édesanyámmal kapcsolatos problémával szeretnék kérdezni. 56 éves.Egy jó pár hete elkezdett foltokban hullani a haja. Sokszor émelyeg, puffadt, és körme szinte már nincs. Elment vérvételre és az eredmény után a...
        Üdv! Kb. feléve ért véget a 4 éves kapcsolatom,azonban a következő napokon többször is szeretkeztem az ex-barátommal és minden alkalommal belém élvezett : 2015.december 31, 2016.január 1,2,4... Sajnos,január 17.-én szexuális kapcsolatot...